Επέστρεψε στα μεγάλα άλματα η Κατερίνα Στεφανίδη

 Runbeat Team   8:07 10-05-2021  

Επέστρεψε στα μεγάλα άλματα η Κατερίνα Στεφανίδη


Επέστρεψε στις υψηλές επιδόσεις η Κατερίνα Στεφανίδη στον τρίτο της αγώνα στον ανοικτό στίβο. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης συμμετείχε στον αγώνα της σειράς Continental Tour στο Λος Άντζελες, όπου κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.80μ. στο επί κοντώ

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ ξεκίνησε τον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 4,50 μ., ψηλότερα από κάθε άλλη φορά τη φετινή σεζόν και συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 4,60 μέτρα. Στη συνέχεια άφησε τα 4,65 μ. για να δοκιμάσει στα 4,70 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη. Η Στεφανίδη, όπως και οι Κέιτ Ναζότ και Ολίβια Γκρούβερ, που ξεπέρασαν το ίδιο ύψος, επέλεξαν να αφήσουν τα 4,75 μ. για να συνεχίσουν στα 4,80 μέτρα. Η Ελληνίδα ήταν η μόνη από τις τρεις, που κατάφερε να υπερβεί με την τρίτη προσπάθεια το παραπάνω ύψος και να αναδειχθεί νικήτρια στον αγώνα. Η Στεφανίδη στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,83 μ., προκειμένου να πετύχει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, όμως, δεν τα κατάφερε. Το 4,80 μ. είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, την οποία έχει πετύχει και η Σάντι Μόρις, ενώ στην κορυφή με 4,82 μ. βρίσκεται η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία).

Στους δύο προηγούμενους αγώνες της, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε περάσει τα 4.60μ. και 4.61μ., όπως πλέον φαίνεται ότι λύνεται και επιστρέφει στα μεγάλα άλματα. Η τελευταία φορά που είχε ξεπέρασε τα 4,80 μ. και είδε τον πήχη πάνω από το 4,83 μ., ήταν τον Οκτώβριο του 2019 στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μέτρα. Από τότε ακολούθησε για εκείνη μια μακρά περίοδος τραυματισμών, η οποία ακολουθήθηκε από τις δυσκολίες που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία του ιού covid-19.

Η 31χρονη μετά την πολυήμερη προετοιμασία στην Καλιφόρνια, θα επιστρέψει στο Οχάιο για το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης της στην Αμερική, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα γίνει η βάση της για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου.

Νέο ατομικό ρεκόρ από τον Σκαρβέλη

Στο ίδιο μίτινγκ αγωνίστηκε και ο Νικόλας Σκαρβέλης, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ. Ο έμπειρος σφαιροβολός σημείωσε 20,33 μ. και κατέλαβε την έβδομη θέση, σε μια διογράνωση οπου η νίκη έκλεισε στα 22,34 μ. με το Ντάρελ Χιλ (ΗΠΑ). Ο Σκαρβέλης είχε ακόμη βολές στα 19,79 μ., 19,63 μ., 20,14 μ. και ήταν άκυρος στην τέταρτη και έκτη του προσπάθεια. Ο 28χρονος κυνηγάει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για να το πετύχει θα πρέπει να βελτιώσει την 43η θέση της κατάταξης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 από τον Οικονόμου

Ο Αννίβας Οικονόμου αγωνίστηκε χθες στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κ20 στη Λεμεσό και κατάφερε πετύχει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο νεαρός έστειλε τη σφαίρα (Κ20) στα 18,02 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 17,36 μέτρα. Ο αθλητής του Γιάννη Δόνδωρου θα έχει την ευκαιρία στις διοργανώσεις που ακολουθούν να βελτιώσει ακόμη περισσότερο αυτή του την επίδοση.