Επίσημα πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου ο Καραμαρίνοφ

 Runbeat Team   15:59 14-10-2021  

Επίσημα πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου ο Καραμαρίνοφ


Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λοζάνη, ο Ντόμπρι Καραμαρίνοφ αναλαμβάνει χρέη προέδρου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Ο Βούλγαρος είναι ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος της European Athletics, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Ο Καραμαρίνοφ είχε αναλάβει προσωρινά τη θέση του προέδρου την περσινή χρονιά, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεγμένου προέδρου στις εκλογές του 2019, Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά την εκλογή του είπε: «Σας ευχαριστώ για τη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκλεγώ και να συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό, να ανταποδώσω την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη σας».

 

Τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε ο Γάλλος Ζαν Γκαρσία, ο οποίος επικράτησε με 30 ψήφους έναντι 19 του Έρικ Τεϊγκαμάκι κι έτσι θα πλαισιώσει στο συμβούλιο της ΕΑ, τους δύο νυν αντιπροέδρους Τσέρι Αλεξάντερ (Μ. Βρετανία) και Λίμπορ Βάρχανικ (Τσεχία). Τις δύο θέσεις μελών στο διοικητικό συμβούλιο θα συμπληρώσουν οι Γούεργκεν Κέσινγκ (Γερμανία) και Χέντι Ολζέβσκι (Πολωνία).

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε στις αρχαιρεσίες που έγιναν στη Λοζάνη ο ειδικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημάκος, αλλά και οι Ανδρέας Γκόγκας και Λάμπρος Παπακώστας, που συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Η νέα διοίκηση θα έχει θητεία ως το 2023.