Επιστρέφει τον Αύγουστο ξανά το Wanda Diamond League

 Runbeat Team   14:54 02-07-2022  

Επιστρέφει τον Αύγουστο ξανά το Wanda Diamond League


Μερικές εβδομάδες… ρεπό θα πάρει η σειρά των Wanda Diamond League καθώς οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου βρίσκονται στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 14-25 Ιουλίου στο Όρεγκον.

Έτσι, προχθές στην Στοκχόλμη ήταν ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για τους περισσότερους αθλητές ενόψει Παγκοσμίου και οι περισσότεροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Αυγούστου οπότε και η σειρά των Wanda Diamond League επανέρχεται.

Το επόμενο… διαμαντένιο ραντεβού έχει δοθεί στη Σιλέσια της Πολωνίας, όπου την παράσταση αναμένεται να κλέψουν τα 100μ. γυναικών, εκεί όπου η Shelly-Ann Fraser-Pryce θα βρεθεί απέναντι στην Ewa Swoboda που με όπλο το κοινό της θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στην Τζαμαϊκανή.

Πέρυσι η θρυλική Fraser-Pryce κατέρριψε το ρεκόρ συνάντησης με χρόνο 10.81, ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα σημείωσε το ατομικό της ρεκόρ το 10.60 που την τοποθετεί τρίτη στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών. Φέτος έζει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 10.67, ενώ η Swoboda από την πλευρά της έτρεξε 10.99 (2,4 m/s) με θετικό άνεμο τον περασμένο μήνα.

Στο Diamond League της Σιλέσια, όμως θα βρεθούν και άλλοι σπουδαίοι πρωταθλητές με πρώτον και καλύτερο τον Mondo Duplantis. Ο Σουηδός σούπερ σταρ του επί κοντώ έχει ήδη ανακοινωθεί για τον αγώνα της Πολωνίας και ποιος ξέρει εάν βελτιώσει κι άλλο το 6.16μ. που πέτυχε προχθές στην Στοκχόλμη.

Γενικά το επί κοντώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν επίσης ο Πολωνός Piotr Lisek, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ Chris Nilsen και ο Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 Renaud Lavillenie.

Σπουδαίος αγώνας αναμένεται και στην σφυροβολία καθώς θα αγωνιστούν οι τρεις πρώτου του Τόκιο και συγκεκριμένα οι Wojciech Nowicki, Eivind Henriksen και Pawel Fajdek.

Φέτος ο Πολωνός Ολυμπιονίκης Nowicki έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 81.58μ., ενώ ο συμπατριώτης του Fajdek έχει ρίξει 80.56μ. και ο Henriksen 80.17μ.