Ετοιμάζεται για τον κλειστό με στόχο το Παγκόσμιο η Ελένη Πόλακ

 Runbeat Team   15:14 18-11-2021  

Ετοιμάζεται για τον κλειστό με στόχο το Παγκόσμιο η Ελένη Πόλακ


Η Ελένη Πόλακ βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις σταθερότερες άλτριες του επί κοντώ στην Ευρώπη. Η συνέπεια της σε επιδόσεις πάνω από τα 4,65 μ. της έχουν δώσει το δικαίωμα να σταθεί επάξια δίπλα σε κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος και να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Τελευταία της εμπειρία η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, εκεί όπου θα μπορούσε να είχε φτάσει μέχρι τον τελικό αν η διακοπή από την βροχή δεν είχε δημιουργήσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα σε εκείνη και σε πολλές άλλες αθλήτριες. Η Πόλακ διανύει εδώ και καιρό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της με στόχο τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

 

Η αθλήτρια του Μανώλη Καράγιαννη έχει ατομικό ρεκόρ 4,71 μ., επίδοση που θα πρέπει να βελτιώσει προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου. Το όριο που έχει ορίσει η WA είναι 4,75 μ., με όριο συμμετοχής αθλητριών τις 12. Σε περίπτωση που δεν πιάσουν το όριο 12 αθλήτριες, η λίστα θα συμπληρωθεί από το παγκόσμιο ράνκινγκ, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί στις 9 Μαρτίου του 2022.

«Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού.  Το όριο είναι 4,75 μ., μια επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες της Ελένης. Θα επιδιώξουμε τη συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό, μέσα από τους οποίους θα κυνηγήσει τη βελτίωση, αλλά και μια θέση ψηλά στο παγκόσμιο ράνκινγκ», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο προπονητής της Μανώλης Καραγιάννης. Η Πόλακ έχει ατομικό ρεκόρ 4,71 μ. από τον χειμώνα του 2021.