Έτοιμο το πανέμορφο στάδιο στίβου στη Σύρο (Pics)

 Runbeat Team   18:37 29-05-2024  

Έτοιμο το πανέμορφο στάδιο στίβου στη Σύρο (Pics)


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάλυψε την ανάγκη για στάδιο κλασικού αθλητισμού στη Σύρο. Μετά από 25 χρόνια έλλειψης αυτής της απαραίτητης αθλητικής υποδομής πλέον, η Σύρος έχει το δικό της στάδιο με συνθετικό ταρτάν.

 

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, «οι εργασίες που απομένουν λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τόσο τους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού, όσο και όλους τους Συριανούς είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπου θα γίνει φύτευση περιμετρικά του σταδίου καθώς και κάποιες παρεμβάσεις στα αποδυτήρια κάτω από την εξέδρα. Το Στάδιο κλασικού αθλητισμού μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα αθλήματα, εκτός από αυτά της σφυροβολίας, του ακοντίου και της δισκοβολίας, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε χώρο εκτός του Σταδίου όπου θα μπορούν να διεξάγονται με ασφάλεια».

Έτοιμο το πανέμορφο στάδιο στίβου στη Σύρο (Pics) runbeat.gr

Παράλληλα, το συγκεκριμένο στάδιο το οποίο θα βρίσκεται στην Βάρη, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει θεματικά μίτινγκ αθλητισμού, Πανελλήνιου, Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου βεληνεκούς.

Έτοιμο το πανέμορφο στάδιο στίβου στη Σύρο (Pics) runbeat.gr

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης σε δήλωσή του για το έργο αναφέρει:

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που καλύπτουμε ένα τεράστιο κενό στο χώρο του αθλητισμού, καθώς για 25 χρόνια η Σύρος στερούνταν Σταδίου Κλασικού Αθλητισμού.

Με σχέδιο, πείσμα και υπομονή ολοκληρώσαμε το έργο παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυπταν συνεχώς. Είναι υπέροχο να κοιτάς τους συμπολίτες σου στα μάτια γνωρίζοντας ότι υλοποιούνται όλες οι υποσχέσεις – δεσμεύσεις που δόθηκαν προς αυτούς.

Κλείνοντας, καλώ όλους τους χρήστες αυτού του αθλητικού «στολιδιού» που τόσα χρόνια στερηθήκαμε, να το διαφυλάττουν ως «κόρην οφθαλμού». Καλορίζικο! »

Έτοιμο το πανέμορφο στάδιο στίβου στη Σύρο (Pics) runbeat.gr