Έχασε στο φώτο φίνις το μετάλλιο η Δεληγιάννη στα 800μ.-Θετικός στον covid19 ο Καραλής

 Runbeat Team   19:55 17-07-2021  

Έχασε στο φώτο φίνις το μετάλλιο η Δεληγιάννη στα 800μ.-Θετικός στον covid19 ο Καραλής


Συγκλονιστικό αγώνα έκανε η Έλλη Δεληγιάννη στον τελικό των 800μ. χάνοντας για κλάσματα του δευτερολέπτου το μετάλλιο.

Η νεαρή πρωταθλήτρια κατέκτησε την 4η θέση με χρόνο 2.04.11 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία της και ένα ακόνη πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο ανήκε στην ίδια από το 2020 και ήταν 2.05.34). Η Δεληγιάννη επέλεξε να ηγηθεί του αγώνα και έμεινε στις πρώτες θέσεις ως το τέλος. Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό με τις αθλήτριες να πέφτουν όλες μαζί στον τερματισμό και τελικά τα μετάλλια κρίθηκαν στο φίνις.

Η ελληνική ομάδα έκανε ένσταση, καθώς θεωρήθηκε ότι η τρίτη αθλήτρια δεν πέρασε την γραμμή τερματισμού, πριν κατάρρευση στο έδαφος.

Η 16χρονη Βασιλική Καλιμογιάννη εκπροσώπησε την Ελλάδα στον τελικό των 3.000μ. στιπλ και κατέλαβε την 11η θέση με 10.36.49.

Νωρίτερα, η Πολυνίκης Εμμανουηλίδου συμμετείχε στα ημιτελικά των 200μ., όπου τερμάτισε στην 8η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με 24.13 και έμεινε εκτός συνέχειας. Στον ημιτελικό των 200 μ. ανδρών ο Γιάννης Καριοφύλλης τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με 21.61.

Στον τελικό του επί κοντώ η Αναστασία Ρέτσα κατέλαβε την 10η θέση με άλμα στα 3,94 μέτρα.

Θετικός σε κορωνοϊό ο Σπύρος Καραλής

Ο Σπύρος Καραλής και ο Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος δεν μετείχαν στον προκριματικό του τριπλούν, εξαιτίας θετικού δείγματος του πρώτου στο έλεγχο covid-19. Ο Καραλής βρέθηκε θετικός παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει νοήσει κι έτσι δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί. Ο Βασιλογιαννακόπουλοςείχε αρνητικό τεστ, ωστόσο δεν αγωνίστηκε καθώς θεωρήθηκε στενή επαφή του Καραλή, δεδομένο του ότι έμεναν στο ίδιο δωμάτιο. Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή είναι σε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές, για τον χειρισμό της υπόθεσης.