Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού: Ανδρικόπουλος και Δεσπολλάρη επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

 Runbeat Team   19:01 29-09-2023  

Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού: Ανδρικόπουλος και Δεσπολλάρη επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης


Τα χαμόγελα των παιδιών γεμίσαν την αίθουσα του 1ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης. Ο ενθουσιασμός, το πάθος, η περιέργεια ήταν έκδηλη στα πρόσωπα τους.

Η παρουσία του Νίκου Ανδρικόπουλου και της Γεωργίας Δεσπολλάρη στο σχολείο τους, με αφορμή την ημέρα Ευρωπαϊκού Αθλητισμού, κίνησε το ενδιαφέρον και την ανάγκη να μάθουν από τους αθλητές, που στα μάτια τους έμοιαζαν με… σούπερ ήρωες.

Τα δύο παιδιά συνόδευσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Γάτσιου, την ίδια ώρα που ένας μικρός μαθητής έπαιζε στο πιάνο την μελωδία του Κεμάλ. Μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης Δημοτικού χειροκρότησαν τον “ασημένιο” πρωταθλητή Ευρώπης του τριπλούν και την “χάλκινη” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 800 μ. κι έπειτα άκουσαν με προσοχή όσα είχαν να τους πουν.

 

“Είναι καλό να ασχοληθείτε όλοι με τον αθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι για όλους, όμως, με τον αθλητισμό πρέπει να ασχοληθείτε όλοι και να το διασκεδάζετε. Όπως παίζετε ένα επιτραπέζιο και περνάτε όμορφα έτσι πρέπει να γίνεται και με τον αθλητισμό. Είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε η ουσία είναι να διασκεδάζουμε”, είπε η Δεσπολλάρη στην εισαγωγή της.

“Ο αθλητισμός έχει μόνο θετικά να σου προσφέρει. Ο αθλητισμός σου μαθαίνει σε όλη σου τη ζωή να μάχεσαι και να μην τα παρατάς. Να πιστεύετε στον εαυτό σας και στα όνειρα σας. Και κάποια στιγμή αν επιμένετε θα τα καταφέρετε”, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Ανδρικόπουλος

Οι δύο πρωταθλητές μίλησαν για την προσπάθεια τους να συνδυάσουν σπουδές και πρωταθλητισμό, για το πως μια αποτυχία μπορεί να σε κάνει δυνατότερο και να σου δώσει επιπλέον κίνητρο για το μέλλον, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και να μην τα παρατάς.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού: Ανδρικόπουλος και Δεσπολλάρη επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης runbeat.gr

Παράλληλα απάντησαν στις εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών που ήθελαν να μάθουν όχι μόνο για το πως είναι να μετέχεις σε αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά για το πως διαχειρίζεσαι το άγχος, την αποτυχία, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να εκπροσωπείς τη χώρα σου.

Οι δυο αθλητές στη συνέχεια μοίρασαν στους μαθητές και μαθήτριες μπλούζες της Ομοσπονδίας και για περισσότερο από 20 λεπτά υπέγραφαν αυτόγραφα στους μικρούς μαθητές, που με καρτερικά ανέμεναν τη σειρά τους.

Ο ΣΕΓΑΣ συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού συμβάλλοντας στην ανάγκη που υπάρχει τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να αποκτήσουν ερεθίσματα που θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.