Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων: «Χρυσή» η Εβίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ (vid)

 Runbeat Team   8:07 29-07-2022  

Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων: «Χρυσή» η Εβίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ (vid)


Το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο πανηγυρίσει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στη Σλοβακία. Η Εβίνα Παναγιώτου συνέχισε την πολύ καλή παράδοση που έχει η Ελλάδα στο επί κοντώ και με άλμα στα 3.95μ. κατέκτησε την 1η θέση.

Η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη βελτίωσε κατά 15 ολόκληρους πόντους το ατομικό της ρεκόρ για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.

 

Η Παναγιώτου που, μόλις πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 16 της χρόνια, ταξίδεψε στη Μπάνσκα Μπίτριτσα με επίδοση 3.80 μέτρα. Η αθλήτρια ήταν σε καλή κατάσταση και φάνηκε και στη διάρκεια του αγώνα, αφού πέρασε με την πρώτη τα 3.60μ., 3.70μ., 3.80μ., 3.90μ. και 3.95μ. κι έπειτα είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4.00 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Μέζαρος από την Ουγγαρία και τρίτη με 3.80μ. η Σίμκοβα από τη Σλοβακία.

Το νικητήριο άλμα στης Παναγιώτου


Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο χρυσό στη χώρα μας το χάρισε ο Γιάννης Γκάρτσιος στο τριπλούν (δες ΕΔΩ ).

Η απονομή του μεταλλίου


Από εκεί και πέρα, πολύ καλή παρουσία είχε ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης στον τελικό των 400μ., όπου κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 49.77. Την ίδια θέση κατέλαβε η Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη σφυροβολία με 58.60μ., ενώ στην έκτη θέση στον τελικό των 2.000 μ. στιπλ τερμάτισε η Βερονίκη Μπούγκα με 7.02.84.

Στον τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε η Μαρία Ραφαηλίδου με βολή στα 15.20μ. που είναι νέο ατομικό της ρεκόρ και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ταλέντο της. Η αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Στον τελικό της σφαιροβολίας θα αγωνιστεί σήμερα η Μαρία Ραφαειλίδου, ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης στον τελικό των 400μ. εμπ., ο Παύλος Κρυαράς στον τελικό του επί κοντώ και η Μελίνα Ζαραγκά στον τελικό του τριπλούν.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα