Ευχίδειος Άθλος: Νικητής στον πρώτο του υπερμαραθώνιο ο Επαμεινώνδας Τσαπραλής

 Runbeat Team   9:16 09-05-2023  

Ευχίδειος Άθλος: Νικητής στον πρώτο του υπερμαραθώνιο ο Επαμεινώνδας Τσαπραλής


Εβδομήντα πέντε δρομείς μπήκαν σε θέση εκκίνησης το περασμένο Σάββατο 6/5 στον 23ο Ευχίδειο Άθλο συνολικής απόστασης 107,5 χλμ. Από αυτούς κατάφεραν να τερματίσουν την Κυριακή 7/5 οι εξήντα έξι, ενώ μεγάλος νικητής ήταν ο Επαμεινώνδας Τσαπραλής, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 9:54:37.

 

Ο δρομέας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πέτυχε κάτι το καταπληκτικό καθώς στον πρώτο του αγώνα υπεραπόστασης κατάφερε να κερδίσει και μάλιστα μετέχοντας σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Πλαστήρας με χρόνο 10:33:06 και τρίτος ήταν ο Ιωάννης Χονδρογιάννης με 10:36:07.

Νικήτρια ήταν η Chetna Grimshaw με χρόνο 14:48:41 και ήταν και η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό.

Τα αποτελέσματα

Ευχίδειος Άθλος: Νικητής στον πρώτο του υπερμαραθώνιο ο Επαμεινώνδας Τσαπραλής runbeat.gr

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των 9 Μουσών απόστασης 59 χιλιομέτρων, όπου την πρώτη θέση πανηγύρισε ο Βλάσης Καραβασίλης με χρόνο 5:04:03. Δεύτερος ήταν ο Βασίλης Πολυμερόπουλος με 5:31:52 και τρίτος ο Βασίλης Μπισμπίκης με 5:42:59.

Νικήτρια ήταν η Γεωργία Μαλεφιτσάκη, η οποία ήταν 11η στη γενική, με χρόνο 6:40:15. Τη 2η θέση κατέκτησε η Γιασεμή Ειρήνη Κυπριώτου με 7:16:02, ενώ Φανή Χασιώτη και Στέλλα Φωτιάδου τερμάτισαν σχεδόν μαζί με χρόνο 7:45:15 και 7:45:16 αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή καθιερωμένη τελετή λήξης Ευχίδειου Άθλου που πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού Δελφικές Γιορτές, με την παρουσία Ιερειών και πομπή με το άναμμα της Φλόγας του Ευχίδα.

Μετά το τέλος της ιδιαίτερης αυτής τελετής ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων των νικητών σε έναν διαμορφωμένο χώρο στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Πολιτισμού, όπου δόθηκαν στους νικητές και τερματίσαντες οι καθιερωμένες Δάδες της Φλόγας του Ευχιδειου Δρόμου, καθώς και αναμνηστικά και αρκετά δώρα.