Faith Kipyegon: «Θέλω να αποτελέσω καλό πρότυπο για τη νέα γενιά»

 Runbeat Team   14:39 09-01-2024  

Faith Kipyegon: «Θέλω να αποτελέσω καλό πρότυπο για τη νέα γενιά»


Η Faith Kipyegon πάλεψε και παλεύει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να πρωταγωνιστεί στις μεσαίες αποστάσεις. Το τρέξιμο άλλωστε είναι αυτό που την στηρίζει οικονομικά. Το φινάλε του 2023 τη βρήκε στην καλύτερή της φάση. Σημείωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ, κέρδισε τίτλους στις μεγάλες διοργανώσεις και πλέον αδημονεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπως εξομολογήθηκε στο επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

«Ανυπομονώ πραγματικά για το Παρίσι 2024, για να πατήσω σε αυτή την πίστα και να δω τι θα συμβεί», είπε η Κενυάτισσα, η οποία έχει ήδη δύο Ολυμπιακούς τίτλους στα 1500 μέτρα και τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στα 1500 μέτρα και στα 5000 μέτρα. «Αυτός είναι ο στόχος: να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να βρεθούμε στην πίστα και απλώς να το απολαύσουμε και να δούμε τι θα βγει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, το 2023 κύλησε ιδανικά για την Kipyegon, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ και στα 5000μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη, ενώ νωρίτερα είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ., το μίλι και τα 5.000μ. Περισσότερο από τους τίτλους, όμως εκείνη χαίρεται το γεγονός ότι θα αποτελέσει έμπνευση για τη νέα γενιά. «Μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στόχος μου είναι να παρακινήσω και να εμπνεύσω νεαρά παιδιά, ειδικά νεαρά κορίτσια στη χώρα μου και την Αφρική και σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το κίνητρό μου», τονίζει.

«Θέλω να τους δω να ξετυλίγουν το ταλέντο τους, να ακολουθούν τα βήματά μου και θέλω να τους δώσω το σωστό πρότυπο», κατέληξε.