Φαντασμαγορική γιορτή στο Στάδιο Ελευθερίας για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

 Runbeat Team   20:37 25-06-2021  

Φαντασμαγορική γιορτή στο Στάδιο Ελευθερίας για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα


Παρουσία δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Νίκη Μπακογιάννη, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκος Κακλαμανάκης και Όλγα Βασδέκη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση επίσημα προσκεκλημένες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ παρόντες ήταν και σπουδαίοι Κρητικοί αθλητές του παρελθόντος όπως η Στέλλα Πιλάτου και ο Θωμάς Σμπώκος, αλλά και οι Παραολυμπιονίκες μας Μανώλης Στεφανουδάκης και Γιώργος Καπελλάκης.

Οι παρευρισκόμενοι μίλησαν στα παιδιά, τα οποία αργότερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Ουσιαστικά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουνε αρκετά από τα Ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να μιλήσουν με τους σπουδαίους προσκεκλημένους.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλωσόρισε τον κόσμο και τους σπουδαίους αθλητές που έδωσαν το παρών τονίζοντας ότι μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες.

Μάλιστα λίγο πριν δώσει το λόγο στην Όλγα Βασδέκη αποκάλυψε ότι άφησε τον στίβο, όμως παρέμεινε στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς είναι στην οργανωτική επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις.

Η άλλοτε πρωταθλήτρια του τριπλούν που έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες παίρνοντας το λόγο τόνισε από την πλευρά της: «Ευχαριστώ τους γονείς που έφεραν σήμερα εδώ τα παιδιά τους. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσα παιδιά μέσα στο στάδιο καθώς αυτά είναι που δίνουν ζωή στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαίρομαι που είμαι στην Κρήτη, από όπου έχω πολλές αναμνήσεις από προετοιμασίες, αγώνες, αλλά και διακοπές. Έχω πετύχει μεγάλες επιδόσεις στην Κρήτη και είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον κ. Αυγενάκη γιατί εκτός του ότι έχει αγκαλιάσει τον αθλητισμό, είναι και ο ίδιος αθλητής. Είναι η πρώτη φορά που ένας υφυπουργός ασχολείται με όλα τα αθλήματα και ο επόμενος θα είναι δύσκολο να τον συναγωνιστεί».


Παρούσα στη σπουδαία αυτή εκδήλωση ήταν και η δύο φορές Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, η οποία πλέον έχει οργανική θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Η σπουδαία δισκοβόλος τόνισε από την πλευρά της: «Για εμάς που έχουμε περάσει όλη μας της ζωή στα γήπεδα και με την ολοκλήρωση της αθλητικής μας θητείας αποτελεί μεγάλη χαρά να βλέπουμε νέα παιδιά στα στάδια. Υποχρέωση δική μας είναι αυτά τα παιδιά να τα παροτρύνουμε να παραμείνουν στα στάδια ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες.

Εγώ αυτό που προσπαθούσα πάντα είναι να κάνω βήμα το βήμα. Έβαζα ένα στόχο και προσπαθούσα να τον πετύχω αργά και σταθερά. Για εμένα αποτελεί στοίχημα να στηρίξω την προσπάθεια αυτών των παιδιών, των γονιών τους και των σωματείων».


Στο γεγονός ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ξεκίνησε από την Κνωσό και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα στάθηκε στην ομιλία της η Νίκη Μπακογιάννη, η οποία χάρισε μοναδικές στιγμές στην Ελλάδα κατά την αθλητική της καριέρα με κορυφαία το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο ύψος.

Όπως είπε, «είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι στην Κρήτη καθώς αποτελέι αγαπημένο προορισμό. Έχω κάνει πολλές επιτυχίες ειδικά στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι κοντά στα παιδιά. Είναι μία σημαντική μέρα για εμάς καθώς γιορτάζουμε την παγκόσμια Ολυμπιακή ημέρα. Οι αξίες που προσφέρει ο αθλητισμός είναι πανανθρώπινες. Ο Νέλσον Μαντέλα είχε πει ότι ο αθλητισμός είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους. Εύχομαι στα παιδιά της Κρήτης να γυμνάζονται. Η άθληση είναι τρόπος ζωής και βελτιώνει την ποιότητα της».

Στο Στάδιο από το οποίο έκανε τα πρώτα της βήματα ως αθλήτρια βρέθηκε και η Στέλλα Πιλάτου, η οποία από την πλευρά της είπε: «Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό για την εκδήλωση. Νιώθω τυχερή και περήφανη που η πόλη μου συνεχίζει να με θυμάται. Είναι σημαντικό αυτό για εμάς. Νιώθω όμορφα και μόνο που βλέπω γεμάτη την κερκίδα και πατάω το ταρτάν. Να πως στους γονείς να συνεχίσουν να φέρνουν τα παιδιά στο γήπεδο και να τα στηρίζουν γιατί μόνο έτσι θα μείνουν στον αθλητισμό».

Παρών και ο Θωμάς Σμπώκος που τόνισε: «Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι εδώ. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς. Το μέλλον είναι τα παιδιά και πρέπει να φροντίσουμε να έρχονται στα γήπεδα».

Ο Γιώργος Καπελλάκης έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα μετέχοντας σε τέσσερις Παραολυμπιάδες στην κολύμβηση. Όπως τόνισε: «Θέλουμε τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται συχνότερα για να γιορτάζουμε τα οφέλη του αθλητισμού και να φέρνουμε μικρά παιδιά στα στάδια. Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν μόνο να κερδίσουν. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε να κάνουμε τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Οι στιγμές που μπορεί να ζήσει ένας αθλητής είναι μοναδικές. Στο Ηράκλειο γίνονται πολλά ωραία πράγματα τον τελευταίο καιρό και χαιρόμαστε. Είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν τα λόγια και του Παραολυμπιονίκη μας στον ακοντισμό, Μανώλη Στεφανουδάκη. «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ. Συγχαίρουμε όσους πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν αυτή την εκδήλωση. Χαίρομαι που βλέπω να γίνονται θετικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό του νησιού και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη που κάνει πράξη τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Θέλουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό και όχι σε κάποιο άλλο δρόμο».

Ο Νίκος Συριγωνάκης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης εκφράζοντας κι αυτός από την πλευρά του τη χαρά του για τη σημερινή εκδήλωση, ενώ όπως είπε, «οι Ολυμπιονίκες που βρίσκονται εδώ αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά. Ήρθαν να παροτρύνουν τους γονείς και τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από το άθλημα που τους εκφράζει. Ο αθλητισμός αποτελεί χαρά, διασκέδαση, είναι πολιτισμός».

Τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, εκπροσώπησε η κ. Στέλλα Αρχοντάκη, η οποία επισήμανε ότι ο αθλητισμός ξεχωρίζει για τη δικαιοσύνη του καθώς κερδίζει πάντα ο πιο άξιος και πρόσθεσε: «Ασχοληθείτε με τον αθλητισμό για να παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα στη νέα γενιά».

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης, οποίος χαρακτήρισε ονειρική τη σημερινή μέρα και τόνισε ότι ενωμένοι μπορούν οι άνθρωποι του αθλητισμού να πετύχουν πολλά.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, τέλος καλωσόρισε τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές που προσκλήθηκαν για να δώσουν το παρών στη σημερινή εκδήλωση και τέλος ευχαρίστησε τον Μιχάλη Βλατάκη, ο οποίος όπως είπε, «αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κάνουμε ως διοίκηση ήρθε μας βρήκε και μας είπε ότι θα προσφέρει όσο μπορεί. Ζήτησε να μην το κάνουμε γνωστό, αλλά θεωρώ χρέος μου να τον ευχαριστήσω και δημόσια».