Φαντασμαγορική γιορτή στο Στάδιο Ελευθερίας για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

 Runbeat Team   20:37 25-06-2021  

Φαντασμαγορική γιορτή στο Στάδιο Ελευθερίας για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα


Παρουσία δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας στο Στάδιο Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Νίκη Μπακογιάννη, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκος Κακλαμανάκης και Όλγα Βασδέκη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση επίσημα προσκεκλημένες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ παρόντες ήταν και σπουδαίοι Κρητικοί αθλητές του παρελθόντος όπως η Στέλλα Πιλάτου και ο Θωμάς Σμπώκος, αλλά και οι Παραολυμπιονίκες μας Μανώλης Στεφανουδάκης και Γιώργος Καπελλάκης.

Οι παρευρισκόμενοι μίλησαν στα παιδιά, τα οποία αργότερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Ουσιαστικά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουνε αρκετά από τα Ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να μιλήσουν με τους σπουδαίους προσκεκλημένους.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλωσόρισε τον κόσμο και τους σπουδαίους αθλητές που έδωσαν το παρών τονίζοντας ότι μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες.

Μάλιστα λίγο πριν δώσει το λόγο στην Όλγα Βασδέκη αποκάλυψε ότι άφησε τον στίβο, όμως παρέμεινε στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς είναι στην οργανωτική επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις.

Η άλλοτε πρωταθλήτρια του τριπλούν που έχει πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες παίρνοντας το λόγο τόνισε από την πλευρά της: «Ευχαριστώ τους γονείς που έφεραν σήμερα εδώ τα παιδιά τους. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσα παιδιά μέσα στο στάδιο καθώς αυτά είναι που δίνουν ζωή στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαίρομαι που είμαι στην Κρήτη, από όπου έχω πολλές αναμνήσεις από προετοιμασίες, αγώνες, αλλά και διακοπές. Έχω πετύχει μεγάλες επιδόσεις στην Κρήτη και είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον κ. Αυγενάκη γιατί εκτός του ότι έχει αγκαλιάσει τον αθλητισμό, είναι και ο ίδιος αθλητής. Είναι η πρώτη φορά που ένας υφυπουργός ασχολείται με όλα τα αθλήματα και ο επόμενος θα είναι δύσκολο να τον συναγωνιστεί».


Παρούσα στη σπουδαία αυτή εκδήλωση ήταν και η δύο φορές Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, η οποία πλέον έχει οργανική θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Η σπουδαία δισκοβόλος τόνισε από την πλευρά της: «Για εμάς που έχουμε περάσει όλη μας της ζωή στα γήπεδα και με την ολοκλήρωση της αθλητικής μας θητείας αποτελεί μεγάλη χαρά να βλέπουμε νέα παιδιά στα στάδια. Υποχρέωση δική μας είναι αυτά τα παιδιά να τα παροτρύνουμε να παραμείνουν στα στάδια ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες.

Εγώ αυτό που προσπαθούσα πάντα είναι να κάνω βήμα το βήμα. Έβαζα ένα στόχο και προσπαθούσα να τον πετύχω αργά και σταθερά. Για εμένα αποτελεί στοίχημα να στηρίξω την προσπάθεια αυτών των παιδιών, των γονιών τους και των σωματείων».