Φεστιβάλ ρίψεων στη μνήμη του Πέτρου Ακριβάκη με την παρουσία διεθνών στις 4/9

 Runbeat Team   21:03 17-08-2022  

Φεστιβάλ ρίψεων στη μνήμη του Πέτρου Ακριβάκη με την παρουσία διεθνών στις 4/9


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου θα διεξαχθεί μία γιορτή των ρίψεων, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αθλητή και προπονητή, Πέτρου Ακριβάκη. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 και θα αγωνιστούν βετεράνοι, αλλά και εν ενεργεία αθλητές, ενώ έχουν κληθεί να αγωνιστούν και έχουν απαντήσει θετικά και οι διεθνείς μας ρίπτες.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΣΕΒΑΣ με αρωγό τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αθλητή και μετέπειτα καταξιωμένου προπονητή ρίψεων του ΣΕΒΑΣ & ΠΓΣ, Πέτρου Ακριβάκη, συνδιοργανώνουν μία «γιορτή» ρίψεων.

Σε αυτή θα συμμετέχουν βετεράνοι αθλητές, αλλά και αθλητές υψηλού αθλητισμού. Τιμή μας και η συμμετοχή των αθλητών ρίψεων της Εθνικής ομάδας».

Δύο λόγια για τον Πέτρο Ακριβάκη

Από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή συνεργάστηκε με τον ΣΕΓΑΣ, ενώ ως τεχνικός συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σάββα Λίκα με την οποία κατάφεραν να σημειώσουν πολλές επιτυχίες. Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα των ρίψεων, όπως ο Σπύρος Λεμπέσης, η Βαγγελιώ Σοφάνη, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο Ανδρέας Αναστασόπουλος, η Μάγδα Κομότογλου, ενώ αυτή την εποχή γύμναζε μεταξύ άλλων την ακοντίστρια Αφροδίτη Μανιού και τον δισκοβόλο Μιχάλη Καρτσίνη.