Φινάλε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 με χρυσό μετάλλιο από την Τριανταφύλλου (vid)

 Runbeat Team   8:12 08-07-2022  

Φινάλε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 με χρυσό μετάλλιο από την Τριανταφύλλου (vid)


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ καθώς η Ηλιάνα Τριανταφύλλου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο και το δεύτερο μετά το χάλκινο του Γιώργο Παπαναστασίου στη δισκοβολία.

 

Η νεαρή πρωταθλήτρια από τις Σέρρες κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.05μ. και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης συνεχίζοντας μία μεγάλη παράδοση που έχει η χώρα μας στο επί κοντώ. Τα δάκρυα στα μάτια της και οι αγκαλιές από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.  


Η 17χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3.60 μ. και πέρασε διαδοχικά δίχως απώλειες τα 3.75 μ., 3.85 μ., 3.95 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε τα 3.95 μ., και τα 4.04μ., ενώ προσπάθησε στα 4.10μ. χωρίς να τα καταφέρει. Η Τριανταφύλλου έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και έφτασε στο στόχο της, σε έναν αγώνα που ήταν η μόνη που ξεπέρασε τα 4.00 μέτρα.


Το επίπεδο του τελικού ήταν καλό, ωστόσο τα υπόλοιπα φαβορί του αγώνα, ανάμεσα σε αυτά και η Γερμανίδα Λίλι Σαμάνσκι με ατομικό ρεκόρ 4.21 μ., δεν βρέθηκαν στην ημέρα που θα ήθελαν. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βικτόρια Όντροβα με 3.95 μ., η οποία μετά τη μία άκυρη στα 4,05 μ., ανέβηκε στα 4,10 μ., ώστε να απειλήσει την Ελληνίδα, δίχως όμως επιτυχία. Χάλκινη ήταν η Ελά Ουντένας (Σουηδία) με 3.85 μέτρα.

Η Τριανταφύλλου κατάφερε να ανακάμψει στη διάρκεια της θερινής περιόδου, μετά τον τραυματισμό που είχε τον χειμώνα και την κράτησε μακριά από τους αγώνες. Παρά την αποχή της από τη δράση κατάφερε γρήγορα να βελτιώσει τα ρεκόρ της και να φτάσει στα 4.15 μ. πριν λίγες ημέρες στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία της. Η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με αξιοπρέπεια ολοκλήρωσε τον αγώνα της στον τελικό του επί κοντώ και η Ευγενία - Μαρία Παναγιώτου. Η νεαρή ξεπέρασε τα 3.75 μ. και κατέλαβε την ένατη θέση. Η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη, στη συνέχεια δε μπόρεσε να ξεπεράσει τα 3.85 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Πολύ καλές εμφανίσεις για Γρέψιο και Γρηγορίου

Πολύ ωραίος αγώνας έγινε στο τριπλούν των ανδρών με τους δύο αθλητές μας να κυνηγάνε μέχρι το τέλος ακόμη και το μετάλλιο. Ο Γιώργος Γρέψιος κατέλαβε την πέμπτη θέση με 14,97 μ. (2,1) στο τέταρτο άλμα του, ενώ είχε ακόμη έγκυρα στα 14,70 μ., 13,68 μ., 14,59 μ. και 14,90 μέτρα. Ο αθλητής του Χρήστου Παπίτσα έχει ατομικό ρεκόρ 15,20 μ., επίδοση που του επέτρεπε να κυνηγήσει άλμα βάθρου. Την έκτη θέση κατέλαβε ο Αποστόλης Γρηγορίου, που όπως και στον προκριματικό έτσι και στον τελικό ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο νεαρός σημείωσε 14,87 μ. στην έκτη του προσπάθεια κι έτσι ανέβηκε από την όγδοη στην έκτη θέση, ολοκληρώνοντας απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση.

Νικητής με το εντυπωσιακό 15,76 μ. ήταν ο Βούλγαρος Λάχεζαρ Βάλχεβ, δεύτερος ο Ιταλός Νικόλο Κκαναβάλε με 15,45 μ. και χάλκινος ο Βασίλ Ρουσένοβ (Βουλγαρία) με 15,18 μέτρα.

Οι Χαρίτων Τάσσης, Βασίλης Κυριακίδης, Αντώνης Τζαμπίρης και Βλαδίμηρος Ανδρεάδης κατέλαβαν την έκτη θέση στον τελικό της μικτής σκυταλοδρομίας ανδρών, ωστόσο λίγο αργότερα ακυρώθηκαν, καθώς η αλλαγή από τον δεύτερο στον τρίτο αθλητή έγινε εκτός τομέα.

Τον διήμερο αγώνα του στο δέκαθλο ολοκλήρωσε χθες ο Νικόλας Αλεξόπουλος. Ο νεαρός συγκέντρωσε 5.592 β., επίδοση που του έδωσε την 18η θέση. Ο αθλητής πέτυχε 47,25 μ. στον ακοντισμό και 5.16.39 στα 1.500 μ., στα δύο τελευταία αγωνίσματα.

Τα αποτελέσματα