Φοβερό ντεμπούτο για τον Πανταζή με νίκη στο τριπλούν στην Καρλσρούη

 Runbeat Team   23:19 28-01-2022  

Φοβερό ντεμπούτο για τον Πανταζή με νίκη στο τριπλούν στην Καρλσρούη


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν για τον Ανδρέα Πανταζή καθώς με καλύτερο άλμα στα 16.79μ. κατέκτησε την 1η θέση στο τριπλούν στο πρώτο «χρυσό» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που φιλοξενήθηκε στην Καρλσρούη.

Η επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή είναι η κορυφαία στον κόσμο μέχρι στιγμής, ενώ αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο κλειστό στίβο στην Ελλάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ του στον κλειστό ήταν 16.26μ., ενώ στον ανοικτό είναι 16.86μ.

 

Ο Πανταζής ξεκίνησε με άλμα στα 16.73μ., ενώ στο δεύτερο άλμα του ήταν άκυρος και το τρίτο μετρήθηκε στα 16.79μ. που του χάρισε και τη νίκη. Στην 4η προσπάθειά του το άλμα του μετρήθηκε στα 16,45 μ., ενώ δεν πραγματοποίησε την πέμπτη του προσπάθεια και ήταν άκυρος στην έκτη.

Ο Πανταζής θα επιδιώξει να συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο άλτης με τη σημερινή του εμφάνιση έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Δεύτερος πίσω από τον Πανταζή ήταν ο Ναζίμ Μπαμπάεβ (Αζερμαιτζάν) με 16,76 μ. και τρίτος ο Γερμανός Μαξ Χες με 16,73 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 16,24 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο στα 15,85 μέτρα.