Φοβερός Duplantis με πτήση στα 6,16 και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο-Άνετα τη νίκη ο Τεντόγλου με 8,31 στη Στοκχόλμη

 Runbeat Team   23:59 30-06-2022  

Φοβερός Duplantis με πτήση στα 6,16 και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο-Άνετα τη νίκη ο Τεντόγλου με 8,31 στη Στοκχόλμη


Το δικό του Παγκόσμιο ρεκόρ κατάφερε να καταρρίψει ο Mondo Duplantis στη Στοκχόλμη, με τον ίδιο να "πετάει" στα 6,16 στο άλμα επί κοντώ του ανοιχτού στίβου και να δείχνει ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Όρεγκον.

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατάφερε να περάσει τον πήχη των 6,16 με σχετική άνετη και κατέρριψε το 6,15 που είχε πετύχει στη Ρώμη το 2020, ενώ καταρρίπτει για έκτη συνεχόμενη φορά μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ σε κλειστό και ανοιχτό στίβο.

Δείτε παρακάτω την φοβερή προσπάθειά του:

Από ελληνικής πλευράς ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε αλώβητος και από τη Στοκχόλμη, την τελευταία του στάση πριν το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να βρει το ρυθμό του, ωστόσο για μια ακόμη φορά λειτούργησε αποτελεσματικά πετυχαίνοντας 8,31 μ. (1,7) και κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της σειράς Diamond League.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,63 μ., συνέχισε με 7,81 μ., 7,78 μ., άκυρο, ενώ στο τελευταίο του άλμα πέτυχε 8,12 μέτρα. Ο "χρυσός" ολυμπιονίκης του Τόκιο και "χρυσός" το χειμώνα στο Βελιγράδι δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο, που λείπει από την πλούσια συλλογή του και να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά φέτος, πως είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.

Ο αθλητής στα πρώτα του άλματα είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, λόγω του αέρα που άλλαζε, αλλά και της βαλβίδας. Δεύτερος με 7,98 μ. ήταν ο Τόμπιας Μόντλερ και τρίτος ο Φιλίπ Πράντβιττσα (Κροατία) με 7,82 μέτρα. Ο Τεντόγλου από την αρχή του χρόνου έχει μόλις μία ήττα, στον πρώτο του αγώνα στον κλειστό στην Οστράβα.