«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

 Runbeat Team   22:32 05-03-2021  

«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα


Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στον κλειστό στίβο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8.35μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ανήκει στην ελίτ του αγωνίσματος. 

Ο Τεντόγλου φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα από την αρχή με άλμα στα 8.35μ. στο πρώτο του άλμα. Μάλιστα η επίδοσή του αυτή είναι η κορυφαία ως τώρα στον κόσμο και πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 8.38μ. και την πέτυχε έχοντας να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Έλληνας πρωταθλητής αποφάσισε να αφήσει το 2ο και το 3ο άλμα, όμως βλέποντας τον Τομπίας Μόντλερ να προσγειώνεται στα 8.31μ. (επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και παράλληλα ρεκόρ Σοουηδίας) αποφάσισε να συνεχίσει. Ρίσκαρε για ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα στο 4ο και 5ο άλμα, όπου ήταν άκυρος, όμως δε δοκίμασε για έκτο καθώς είχε πλέον εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο.

«Ασημένιος» ήταν ο Μόντλερ και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με ρεκόρ Φιλανδίας ο Κρίστιαν Πούλι με 8.24μ.

Στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Το χρυσό ήταν ο στόχος μου και τα κατάφερα παρά το πρόβλημα που είχα στο γόνατό μου. Αφού κέρδισα όλα καλά. Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να έχω μεγάλα άλματα, δεν περίμενα ότι θα πήγαιναν τόσο καλά και οι αντίπαλοί μου. Ήταν ίσως ο καλύτερος αγώνας που έχει γίνει στην Ευρώπη στο μήκος".


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: intime.gr