Φουλ αγωνιστική δράση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες για την χειμερινή σεζόν

 Runbeat Team   20:20 17-01-2023  

Φουλ αγωνιστική δράση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες για την χειμερινή σεζόν


Τους αγώνες τους στη χειμερινή σεζόν θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα οι αθλητές του Δημήτρη Βασιλικού. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος και ο Ανδρέας Πανταζής είναι σε τροχιά πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο για να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει το επόμενο διάστημα να κυνηγήσουν καλές εμφανίσεις. Συνολικά 18 αθλητές θα αγωνιστούν στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης με τον Ανδρικόπουλο να είναι στην 16η θέση της κατάταξης και τον Πανταζή στην 18η.

Ο πρώτος δυνατός αγώνας των δύο αθλητών θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στο Γκέτεμποργκ, ενώ νωρίτερα είναι πιθανό να συμμετάσχουν στις ημερίδες του Αγίου Κοσμά. Στο πρόγραμμα των αλτών του τριπλούν είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (18-19/2), ενώ στους στόχους τους είναι η πρόκριση και συμμετοχή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού (11/2). Η χώρα μας διεκδικεί τρεις θέσεις στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, αφού εντός πρόκρισης (12η θέση στην κατάταξη) βρίσκεται ο “χάλκινος” πρωταθλητής του 2018 Δημήτρης Τσιάμης.

 

Στο Γκέτεμποργκ θα είναι παρούσα και η πρωταθλήτρια του ύψους Ελευθερία Χριστογεώργου, που ωστόσο θα ανοίξει τη σεζόν στις 28 Ιανουαρίου στη Ναντ. Η αθλήτρια θα κυνηγήσει το ρεκόρ της στον κλειστό (1,87 μ.) και παράλληλα τη βελτίωση της θέσης στο ράνκινγκ τόσο για τους αγώνες κλειστού (είναι 28η στο ράνκινγκ για Κωνσταντινούπολη) όσο και ανοιχτού. Την προετοιμασία του για τους αγώνες κλειστού συνεχίζει και ο πρωταθλητής του μήκους, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος αναμένεται να κάνει τον πρώτο του αγώνα στις 28 Ιανουαρίου στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά.

Δύο αγώνες ο Μέρλος

Δύο εκτός συνόρων αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αντώνη Μέρλου, που μετά τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου ευελπιστεί σε παρουσία και στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Ο υψίστας του Γιώργου Τσούγκου θα αγωνιστεί στις 25 Ιανουαρίου στο Μπρνό της Τσεχίας και στις 28 του ίδιο μήνα θα συμμετάσχει στο Κλάντνο. Ο Μέρλος έχει ατομικό ρεκόρ 2,21 μ. στον κλειστό στίβου, ενώ βρίσκεται στην 19η στην κατάταξη που αφορά στη διοργάνωση της Τουρκίας κι έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε συμμετοχή στο πρώτο του Ευρωπαϊκό κλειστού της καριέρας του.

 

Η Ντελίου ξεκινάει στην Τουρκία

Η Χάβα Ντελίου θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν σε αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Προύσα. Η 19χρονη αθλήτρια των ψηλών εμποδίων θα συμμετάσχει και σε μίτινγκ στη Σόφια στις 28 Ιανουαρίου.