Γενικός Διευθυντής Ioannina Lake Run: «Η ακύρωση του 1ου δρομέα στα 5 χλμ. ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία»

 Runbeat Team   16:45 21-09-2021  

Γενικός Διευθυντής Ioannina Lake Run: «Η ακύρωση του 1ου δρομέα στα 5 χλμ. ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία»


H αγωνόδικος επιτροπή του Ioannina Lake Run αποφάσισε την ακύρωση της συμμετοχής του 1ου τερματίσαντα του αγώνα δρόμου των 5 χλμ., λόγω παραβίασης των όρων της προκήρυξης, αφού εξέτασε τα σχετικά στοιχεία.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως: «Ο λόγος της ακύρωσης συνίσταται στη χρήση ποδηλάτου από συνοδό άτομο, το οποίο επιπλέον πραγματοποίησε ελιγμό παρεμποδίζοντας άλλον αθλητή. Κατά συνέπεια, οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run είναι οι Γιώργος Σταμούλης με χρόνο 14.35, Κωνσταντίνος Πασπαλιάρης με 14.39 και Ορφέας Ιωάννου με 16.34».

 

Σχολιάζοντας την απόφαση ακύρωσης του 1ου τερματίσαντα, ο Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων Ηλίας Σπυριούνης τόνισε: «Η ακύρωση του 1ου τερματίσαντα δρομέα στα 5 χλμ. του Ioannina Lake Run ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Ωστόσο, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή του αθλητή, καθώς από την εξέταση των στοιχείων προκύπτει σαφής παραβίαση των κανονισμών της προκήρυξης, έστω κι αν κατανοούμε πως από την πλευρά του δεν υπήρχε πρόθεση παρεμπόδισης άλλου αθλητή. Η περίπτωση αυτή ελπίζουμε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα ότι η διοργάνωση βάζει πάνω από όλα τους αθλητές, επιδιώκοντας ίσες ευκαιρίες και ίσους όρους συμμετοχής για όλους, όσο σκληρό κι αν είναι αυτό μερικές φορές».