Για νέες μεγάλες πτήσεις στο Τορούν ο Μίλτος Τεντόγλου

 Runbeat Team   11:57 07-02-2023  

Για νέες μεγάλες πτήσεις στο Τορούν ο Μίλτος Τεντόγλου


Στο Τορούν της Πολωνίας θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού αύριο (8/2) το βράδυ καθώς φιλοξενείται η 3η «χρυσή» World Athletics Indoor Tour.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς αγωνίζεται ο Μίτλος Τεντόγλου στο μήκος με στόχο να βελτιώσει το 8.12μ. που πέτυχε πριν μία εβδομάδα στο Γκέτεμποργκ.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αναζητά τα μεγάλα άλματα. Κύριος στόχος του, ωστόσο, είναι να είναι έτοιμος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μίτινγκ «παρών» θα είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής που θέλει να σταθεροποιηθεί στα μεγάλα άλματα στο επί κοντώ. Ήδη έχει πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης και το Παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με ατομικό ρεκόρ 5.83μ. στην Καρλσρούη. Στους αγώνες που ακολούθησαν, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Στην Ουψάλα ήταν άκυρος και στο Λοτζ ξεπέρασε τα 5.51μ.

Από εκεί και πέρα, το μίτινγκ του Τορούν αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις καθώς το «παρών» θα δώσουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες.

Τα βλέμματα θα είναι στα 1500μ. γυναικών, όπου η Gudaf Tsegay θα επιδιώξει να σημειώσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει στα 60μ. με την παρουσία των Ewa Swoboda και Mujinga Kambundji.