Για σπουδαίο ρεκόρ ετοιμάζεται στην Ιταλία ο Παπαμιχαήλ

 Runbeat Team   11:58 22-01-2021  

Για σπουδαίο ρεκόρ ετοιμάζεται στην Ιταλία ο Παπαμιχαήλ


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ετοιμάζεται να λάβει μέρος στον αγώνα βάδην που ήταν προγραμματισμένος για τον Δεκέμβριο του 2020, όμως λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε.

Ο αγώνας θα γίνει τελικά το ερχόμενο Σάββατο (23/1) στην Όστια της Ιταλίας, με τον ίδιο να έχει θέση ως στόχο μία επίδοση που θα του δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα προσπαθήσει να τερματίσει τα 50χλμ βάδην σε λιγότερο από 3 ώρες και 50 λεπτά, κάτι το οποίο είναι και το όριο για τη συμμετοχή στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που σήμερα ταξιδεύει για την Ιταλική πόλη, δήλωσε λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα:

«Σε έναν αγώνα 50χλμ. δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη, καθώς δεν είναι δυνατό να ξέρεις τι θα σου προκύψει. Σε κάθε περίπτωση θα κάνω το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Στόχος μου είναι να προσεγγίσω επιδόσεις κοντά στο 3.50, αν έρθει και το όριο (3.50.00) τότε θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος»

Να θυμίσουμε πως ο έμπειρος δρομέας έχει στην κατοχή του το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50χλμ βάδην με χρόνο 3.49.55, κάτι το οποίο είχε επιτύχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Ο έμπειρος δρομέας είναι πολύ κοντά στο να συμμετάσχει για τρίτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με δικαίωμα συμμετοχής στο βάδην στο Τόκιο να έχουν 60 βαδιστές. Ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται προς το παρόν στην 46η θέση της λίστας με όσους βρίσκονται προ των πυλών για την πρόκριση.