Γιάννης Κορακίδης: «Στόχος ένα ατομικό ρεκόρ και να το ευχαριστιέμαι»

 Runbeat Team   13:06 04-05-2023  

Γιάννης Κορακίδης: «Στόχος ένα ατομικό ρεκόρ και να το ευχαριστιέμαι»


Μετά την περυσινή επιτυχημένη χρονιά, ο Γιάννης Κορακίδης κάνει όνειρα για μία ακόμη καλύτερη συνέχεια. Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 ήταν ο καλύτερος τρόπος για να “κλείσει” η παρουσία του στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

 

Φέτος ο Έλληνας σφυροβόλος πέρα από το ότι αγωνίζεται στην κατηγορία Κ23, μετακόμισε στην Αθήνα και στόχο έχει να χαίρεται τον κάθε του αγώνα. Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του τόνισε: «Φέτος θα ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ και να ευχαριστηθώ όλους τους αγώνες. Να μπαίνω μέσα στη βαλβίδα και να το χαίρομαι. Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία που εκεί θέλω να δείξω τον πιο δυνατό μου εαυτό».

Ο Κορακίδης προπονείται πλέον με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και χαίρεται που το επίπεδο της σφυροβολίας πλέον στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό: «Ο συναγωνισμός που έχουμε στη σφυροβολία θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν είναι μια φούσκα που θα σκάσει. Πιστεύω τα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο αν πάνε όλα καλά. Φέτος πιστεύω ότι η 8άδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κλείσει στα 70 μέτρα».

Ο νεαρός πρωταθλητής το Σάββατο (6/5) θα κάνει πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο στο Αλεξανδρινό μίτινγκ.