Γιάννης Νυφαντόπουλος: Βάζει σημαντικούς στόχους εντός και εκτός σταδίου

 Νίκη Μηλιαράκη   11:30 25-04-2022  

Γιάννης Νυφαντόπουλος: Βάζει σημαντικούς στόχους εντός και εκτός σταδίου


Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος προετοιμάζεται εντατικά για την έναρξη της θερινής σεζόν και παράλληλα για τα νέα του καθήκοντα ως εκπρόσωπος των αθλητών κλασικού αθλητισμού στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Παράλληλα είναι αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητών Κλασικού Αθλητισμού. Οι διοικητικές θέσεις που ανέλαβε φέτος τον φορτώνουν με περισσότερες ευθύνες, όμως παράλληλα του δίνουν τη δυνατότητα να εκπροσωπεί τους συναθλητές του. Όπως τονίζει εξάλλου μιλώντας στο runbeat.gr, «τα καθήκοντα του εκπροσώπου των αθλητών είναι κάτι καινούργιο για μένα. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω στο συμβούλιο όλα τα προβλήματα των αθλητών. Σίγουρα δεν μπορούν να λυθούν όλα, όμως εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να ακουστούν και όσο είναι στο χέρι μου να λυθούν. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου: Να μου μεταφέρουν οι αθλητές τα προβλήματά τους και εγώ από την πλευρά μου να τα μεταφέρω στη διοίκηση».

 

Η αλήθεια ήταν ότι ο Γιάννης Νυφαντόπουλος δεν είχε σκοπό να αναλάβει αυτό το ρόλο, τον οποίο κατείχε μέχρι πρότινος η Μαρία Μπελιμπασάκη, όμως ο νέος νόμος ήθελε τον αντιπρόσωπο των αθλητών να είναι ενεργός αθλητής και από τη στιγμή που η Μαρία Μπελιμπασάκη ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργώ δράση ήταν αδύνατο να διατηρήσει και τη θέση της. «Αιφνιδιάστηκα με την απόφαση της κυβέρνησης ότι πρέπει να είναι ενεργός ο αντιπρόσωπος των αθλητών στο συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Δεν το είχα στο μυαλό μου να αναλάβω αυτή τη θέση. Όταν ανακοινώθηκε το νέο νομοσχέδιο από τον κ. Αυγενάκη το σκέφτηκα και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα. Δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον άλλο παρότι είχαν ενημερωθεί όλοι οι αθλητές. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος», μας εξηγεί και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο για όλους τους συναθλητές και τις συναθλήτριες του.

Ξεκινά από την Κρήτη και το διασυλλογικό

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος παράλληλα συνεχίζει την προετοιμασία του για τη θερινή σεζόν, όπου βασικός του στόχος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μόναχο. Στον κλειστό στίβο κατέβηκε μόλις σε έναν αγώνα, όπου ουσιαστικά ήθελε να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν και συνέχισε απρόσκοπτα την προετοιμασία του με στόχο τον ανοικτό. «Δεν αποτέλεσε προτεραιότητά μου ο κλειστός στίβος. Έκανα μία κούρσα για να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Στόχος μου είναι ο ανοικτός στίβος και το Ευρωπαϊκό στο Μόναχο», εξηγεί και προσθέτει: «Είναι ένας μεγάλος στόχος τον οποίο θα κυνηγήσω, ενώ στόχο αποτελούν και οι Μεσογειακοί αγώνες, αλλά και οι αγώνες με την ομάδα σκυταλοδρομία».





Φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, ενώ ο ΣΕΓΑΣ έχει λάβει πρόσκληση και για το Diamond League της Στοκχόλμης.

Η χρονιά θα ξεκινήσει για τον έμπειρο σπρίντερ από την Κρήτη καθώς μεθαύριο Τετάρτη 27/4 θα είναι στο Ηράκλειο, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία του πριν το διασυλλογικό πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 30/04-01/05. Επόμενος σταθμός του θα είναι η Κεφαλονιά όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο καμπ των σκυταλοδρομιών και μετά θα αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Χανιά και Βάρη για τη σκυταλοδρομία και πάλι. Στόχος του είναι να τρέξει και σε δύο αγώνες του εξωτερικού πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Είμαι σε καλή κατάσταση, ο όγκος της προπόνησης βγαίνει. Εντάξει υπάρξουν μικροθεματάκια, όμως σε γενικές γραμμές όλα έχουν πάει καλά και ανυπομονώ για τους αγώνες για να δούμε τα αποτελέσματα χειροπιαστά», τονίζει και μετρά αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.