Γιατί το παγκόσμιο ρεκόρ του Kiplimo στον ημιμαραθώνιο είναι εντυπωσιακό

 Runbeat Team   16:49 24-11-2021  

Γιατί το παγκόσμιο ρεκόρ του Kiplimo στον ημιμαραθώνιο είναι εντυπωσιακό


O Jacob Kiplimo σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο της Λισαβώνας την περασμένη Κυριακή, παίρνοντας τη νίκη με χρόνο 57:31 και βελτιώνοντας για ένα δευτερόλεπτο το 57:32 του Kibiwott Kandie από τον αγώνα της Βαλένθια.

Εκτός από κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην απόσταση, ο αγώνας του δρομέα από την Ουγκάντα είναι εντυπωσιακός και για άλλους λόγους, εάν κοιτάξουμε το πως «ήρθε», αλλά και τα στατιστικά του.

Αρχικά, ο Kiplimo έχει καταφέρει σε ηλικία 21 ετών να είναι ένας από τους καλύτερους δρομείς στον κόσμο, κάτι το οποίο δείχνει το πόσο θα μας απασχολήσει και στα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Ο νεαρός δρομέας με παγκόσμιο τίτλο και Ολυμπιακό μετάλλιο, έτρεξε εντελώς μόνος του σε όλη τη διαδρομή της Λισαβώνας, δίχως κάποιον «λαγό» ή κάποιον άλλο αθλητή κοντά του για να έχει ρυθμό.

 

Επίσης, εντύπωση προκαλεί και η επίδοσή του μεταξύ του 10ου και του 20ου χιλιομέτρου, καθώς χρειάστηκε 26 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα για να διανύσει την απόσταση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 15ο χιλιόμετρο του αγώνα είχε «τρελό» ρυθμό και εάν είχε συνεχίσει θα μπορούσε να φτάσει σε μία επίδοση της τάξης των 56:53 λεπτών, αφού έτρεξε με μέσο ρυθμό 2:42 ανά χιλιόμετρο!