Γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα παιδιού που έχει θεσπίσει για τις 7/5 η Παγκόσμια Ομοσπονδία

 Runbeat Team   11:47 05-05-2023  

Γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα παιδιού που έχει θεσπίσει για τις 7/5 η Παγκόσμια Ομοσπονδία


Εκατοντάδες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες ημέρες με αφορμή την ημέρα παιδικού αθλητισμού που έχει θεσπίσει να εορτάζεται στις 7 Μαΐου η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Μετά το πρόγραμμα kidsAthletics που ξεκίνησε πριν περίπου μία οκταετία η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλησε να ορίσει και μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στον παιδικό αθλητισμό.

 

Στόχος αυτής της γιορτής είναι να αφυπνίσει γονείς και παιδιά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δραστηριοποιούνται και να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό.

Η κίνηση του Kids Athletics Day σκοπό έχει να υπενθυμίσει ότι κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο θα πρέπει να είναι δραστήριο, να τρέχει, να παίζει και να εξερευνά.

Προκειμένου να τιμήσει τη συγκεκριμένη ημέρα, ο ΣΕΓΑΣ έχει προγραμματίσει για την προσεχή Δευτέρα 8 Μαΐου αγώνες Kids Athletics στο ιστορικό Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα πάρουν μέρος περίπου 170 παιδιά.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ξενάγηση των παιδιών στο Καλλιμάρμαρο και στη συνέχεια θα γίνουν αγωνιστικές εκδηλώσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, όπου τους μικρούς μαθητές θα καθοδηγήσουν οι παλαιοί πρωταθλητές Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Αργυρώ Στρατάκη.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο ΣΕΓΑΣ: «Το Kids Athletics Day είναι ένας τρόπος προκειμένου τα παιδιά να ενθαρρύνονται περισσότερο και να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση.

Έρευνες δείχνουν ότι το 81% των εφήβων (11-17 ετών) δεν πληρούν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα οποία αναφέρουν ότι παιδιά από 5-17 ετών θα πρέπει να έχουν τακτική σωματική άσκηση περίπου 60 λεπτά ημερησίως».