Γκαραγκάνης: «Δεν περίμενα τόσο χαμηλή επίδοση στα 100 μέτρα»

 Runbeat Team   14:04 03-05-2024  

Γκαραγκάνης: «Δεν περίμενα τόσο χαμηλή επίδοση στα 100 μέτρα»


Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης από τους αγώνες του χειμώνα έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι επιδόσεις του στους διασυλλογικούς αγώνες το επιβεβαίωσαν περίτρανα και άφησαν υποσχέσεις για το εγγύς μέλλον. Ο σπρίντερ του Χρήστου Κατσίκα πέτυχε 10.19 (2,4) στα 100 μ. και 20.86 με κανονικές συνθήκες στα 200 μ. και πλέον ετοιμάζεται για τους βασικούς του αγώνες στη σεζόν.

“Ήταν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο. Πήγε πολύ καλά, δεν περίμενα τόσο χαμηλή επίδοση στα 100 μέτρα. Είπαμε να μπούμε στο Διασυλλογικό να κάνουμε ένα πέρασμα και βγήκαν δύο ωραίες κούρσες, τις οποίες εκτέλεσα όπως έπρεπε. Ήρθε μια σπουδαία επίδοση στα 100 μ. που είναι καλός δείκτης για τη συνέχεια, ωστόσο τα 200 παραμένουν το βασικό μου αγώνισμα και πάνω σε αυτά δουλεύω”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Είναι ωραίο να έρχεται ένα ρεκόρ. Ωστόσο είμαστε ακόμη στην αρχή της περιόδου. Αυτό που μας ενδιέφερε περισσότερο στο διασυλλογικό, δεν ήταν η επίδοση, αλλά να κάνω τεχνικά σωστές κούρσες, χωρίς εντάσεις και αυτό το πέτυχα”.

 

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Αλεξανδρινό μίτινγκ στις 8 Μαΐου, ωστόσο αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει βήμα, βήμα τη χρονιά. “Σίγουρα ο στόχος είναι να είμαι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο δε θέλω να βιάζομαι και να προτρέχω. Με ενδιαφέρει να δουλεύω σωστά, να βελτιώνομαι στην τεχνική μου και να θέτω κάθε φορά έναν μικρό στόχο”.

Ο 25χρονος ξεχώρισε στους δρόμους ταχύτητας από νεαρή ηλικία. Για μεγάλο διάστημα έτρεξε ως συνοδός του Νάσου Γκαβέλα, με τον οποίο πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις και πλέον ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την προπόνηση του. “Η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει αρκετά όπως και η τεχνική μου, που για κάποιο διάστημα ήταν προσαρμοσμένη δίπλα σε κάποιον άλλο αθλητή. Τώρα που ασχολούμαι μόνο με εμένα έχουν αρχίσει να έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Δουλεύω πολύ με τον προπονητή μου, με τον οποίο το έχουμε ψάξει πάρα πολύ. Νομίζω όλα αυτά μαζί έχουν φέρει το αποτέλεσμα και πιστεύω θα φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Περίμενα από τον χειμώνα ακόμη μια καλύτερη επίδοση, ωστόσο αυτό δεν έγινε γιατί δεν έκανα σωστή διαχείριση στην κούρσα”.

Ο Γκαραγκάνης έχει ήδη τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και φέτος ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή φυσιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

“Το γεγονός ότι ασχολούμαι και με άλλα πράγματα νομίζω μου κάνει καλό. Και αυτή ήταν πάντα η προτροπή του προπονητή μου, ιδιαίτερα στο κομμάτι των σπουδών”, είπε. Ο αθλητής αναφέρθηκε και στη σκυτάλη των Ανδρών που δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει καλές παρουσίες. “Χαίρομαι που τα σπριντ ανεβαίνουν. Είναι πολλά παιδιά ικανά να τρέξουν γρήγορα. Νομίζω πως σε όλους αρέσει η ιδέα της σκυτάλης και αυτό θα φέρει και τα καλά αποτελέσματα. Στα Δρόμεια θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο δυνατό τεστ της ομάδας”.

Ο αθλητής μετά τα Δρόμεια θα τρέξει 200 μ. στο μίτινγκ της Ιερουσαλήμ στις 19 του τρέχοντος μηνός.