Γκούσιν: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα υποφέρει, δεν έχει σημασία να κλάψω για το 1,89»

 Runbeat Team   15:45 25-08-2023  

Γκούσιν: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα υποφέρει, δεν έχει σημασία να κλάψω για το 1,89»


Μπορεί η Τατιάνα Γκούσιν να αποκλείστηκε στον προκριματικό γύρο του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ωστόσο η ίδια δε στάθηκε στην επίδοσή της, αλλά σ τις πυρκαγιές στην Ελλάδα:

 

«Έκανα το ίδιο λάθος με πέρυσι στο Παγκόσμιο, πέρασα το κρίσιμο ύψος με την τρίτη. Οπότε φαίνεται πως μαθαίνω από τα λάθη μου. Είναι λίγο χαζό που έμεινα εκτός για αυτό το λόγο και θέλω να κλάψω αυτή τη στιγμή, όμως το συγκρατώ. Είμαι πολύ υγιής για τα δικά μου δεδομένα, για κάποιον άλλο ίσως είμαι πολύ τραυματισμένη. Ήμουν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, απλά μούδιασα λίγο και αγχώθηκα πάρα πολύ. Έκανα το σωστό άλμα, απλά στη λάθος προσπάθεια και αυτό με πνίγει. Θέλω να δακρύσω αλλά δεν θα το κάνω, το θεωρώ χαζό αυτό.

Είμαι εδώ, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, μπορούσα και καλύτερα. Και επίσης, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα υποφέρει, έχει καεί η μισή χώρα. Οπότε το να κλάψω εγώ για το 1,89 δεν έχει σημασία. Οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια σου, οπότε δεν θα παραπονεθώ καθόλου. Έξι χρόνια ταλαιπωρούμαι από έναν τραυματισμό στο γόνατο, φέτος το ξεπέρασα. Στο Γκαλά Φιλοθέης έκανα μία πολύ καλή αρχή χρονιάς, και μετά βγήκε κάτι άλλο.

Οπότε ένιωσα μία αγανάκτηση, γιατί είχα πει ότι μπορώ να κάνω μία σεζόν χωρίς να πονάω. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει ότι η Γκούσιν είναι τραυματισμένη, δεν είναι κάτι που μου αρέσει. Του χρόνου θα προσπαθήσω να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μένει αυτό το ‘’γιατί’’ μέσα μου, δυστυχώς πάμε για του χρόνου».