Η αποστολή της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

 Runbeat Team   21:05 14-06-2023  

Η αποστολή της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων


Γνωστή έγινε η αποστολή της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου στην πόλη Χορζόφ της Πολωνίας.

Η Κύπρος, μετά την επιτυχημένη φιλοξενία της Γ΄ Κατηγορίας το 2021 στη Λεμεσό και την εξασφάλιση της ανόδου, θα αγωνιστεί στη Β΄ Κατηγορία, με μοναδικό στόχο την παραμονή σε αυτήν. Η Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ μελέτησε όλες τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών της χώρας έως τώρα στη χρονιά και αφού ενημερώθηκε για τους τραυματισμούς, προχώρησε στον καταρτισμό της Εθνικής Ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

 

Στην Πολωνία, θα διεξαχθούν και οι τρεις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, με την Κύπρο να μετέχει στη Β΄ μαζί με τις Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβενία, Ρουμανία, Λιθουανία, Δανία, Κροατία, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Εσθονία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο και Μολδαβία.

Γεωργαλλίδης: «Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στις κορυφαίες 30 χώρες της Ευρώπης στον στίβο»

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Αντώνης Γεωργαλλίδης, μετέφερε τους στόχους στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: «Η Εθνική μας Ομάδα θα μεταβεί στην Πολωνία με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής της στη Β΄ Κατηγορία. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, τα οποία θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε τέτοια σημαντική διοργάνωση, θα αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες τους και θα βάλουν τις βάσεις για τις επόμενες διοργανώσεις.

Ο στίβος είχε, έχει και θα έχει συνέχεια, με όποιες απουσίες και προβλήματα παρουσιάζονται. Η νέα μορφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων είναι δύσκολη, αλλά συνάμα και πολύ σημαντική, αφού ανταγωνίζεσαι με άλλες 15 αρκετά καλές Εθνικές Ομάδες. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στις κορυφαίες 30 χώρες της Ευρώπης στον στίβο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα δεδομένα και τα μεγέθη της Κύπρου. Ελπίζουμε να μην προστεθούν άλλες απουσίες και ατυχίες στη διάρκεια των αγώνων, γιατί η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν πολύ, ιδιαίτερα σε τέτοιες διοργανώσεις που ο κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός για την κατάταξη.

Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την αποστολή θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα αγωνιστούν για την Εθνική με όλες τους τις δυνάμεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στη Β΄ Κατηγορία».

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΑΝΔΡΕΣ

100Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου

200Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου

400Μ.: Παΐσιος Δημητριάδης

800Μ.: Σταύρος Σπύρου

1.500Μ.: Αντρέα Μισιάρα

5.000Μ.: Αμίν Χαντίρι

 

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Μίλαν Τράικοβιτς

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Τάσος Βασιλείου

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ: Γεώργιος Τοφή

ΥΨΟΣ: Βασίλης Κωνσταντίνου

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ: Χρίστος Ταμάνης

ΜΗΚΟΣ: Ανδρέας Μαχαλλεκίδης

ΤΡΙΠΛΟΥΝ: Γρηγόρης Νικολάου

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Πέτρος Μιχαηλίδης

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Γιώργος Κονιαράκης

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Αλέξανδρος Πουρσανίδης

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Σπύρος Σάββα

4Χ100Μ.: Σταύρος Αυγουστίνου, Άλεξ Μπίτσι, Ιωάννης Ανδρέου, Παΐσιος Δημητριάδης, Μίλαν Τράικοβιτς, Έλβις Κριούκοφ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Άλεξ Μπίτσι, Έλβις Κριούκοφ, Ιωσήφ Κεσίδης, Παύλος Νικολάου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου

200Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου

400Μ.: Καλλιόπη Κουντούρη

800Μ.: Αναστασία Παπαδοβασιλάκη

1.500Μ.: Ναταλία Ευαγγελίδου

5.000Μ.: Ελένη (Έλια) Ιωάννου

110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Ναταλία Χριστοφή

400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ: Καλυψώ Σταύρου

3.000Μ. ΣΤΙΠΛ: Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου

ΥΨΟΣ: Ελένα Κουλιτσένκο

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ: Άντρεα Βάσου

ΜΗΚΟΣ: Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν

ΤΡΙΠΛΟΥΝ: Νικολέττα Χρυσάνθου

 

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Παρασκευούλα Θρασυβούλου

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Ανδρονίκη Λαδά

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Βαλεντίνα Σάββα

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Χριστιάνα Έλληνα

4Χ100Μ.: Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα, Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν, Παντελίτσα Χαραλάμπους, Μαρία Αντωνίου, Δάφνη Γεωργίου, Ναταλία Χριστοφή.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ: Μαριάννα Πισιάρα, Ραφαέλλα Δημητρίου, Δάφνη Γεωργίου, Παντελίτσα Χαραλάμπους, Δέσποινα Χαραλάμπους, Αιμιλία Κολοκοτρώνη.

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

4Χ400Μ. ΜΙΚΤΗ: Σταύρος Σπύρου, Παΐσιος Δημητριάδης, Καλλιόπη Κουντούρη, Ραφαέλλα Δημητρίου.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης και διοικητικός συνοδός ο πρόεδρος του ΓΣΟ Κυριάκος Τσολάκης. Υπεύθυνος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Σπύρος Σπύρου και προπονητές οι Αντώνης Γιαννουλάκης, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, Μάριος Πατσαλίδης, Γεώργιος Ανδρέου, Αλέξανδρος Σταυρίδης, Φώτης Στεφανή και Κυριάκος Αντωνίου. Φυσικοθεραπευτής της ομάδας θα είναι ο Χρίστος Μίτας.