Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βραβεύει Πομάσκι, Κεφαλόπουλο και Μποτσκαριώβ

 Runbeat Team   9:21 21-09-2022  

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βραβεύει Πομάσκι, Κεφαλόπουλο και Μποτσκαριώβ


Πίσω από την επιτυχία ενός αθλητή ή μίας αθλήτριας κρύβεται πολλή δουλειά, κόπος, θυσίες, αλλά και ένας καθοδηγητής που φροντίζει για την αγωνιστική και την ψυχική του ηρεμία.

 

Ο προπονητής αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη και τη γενική παρουσία ενός αθλητή και αυτό το αναγνωρίζει απόλυτα όλος ο αθλητικός κόσμος. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέσπισε στην ετήσια γιορτή της δεν επιβραβεύει μόνο τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις της, αλλά και τους προπονητές τους.

Στη φετινή λίστα βρίσκονται τρεις Έλληνες προπονητές. Πρόκειται για τον Γιώργο Πομάσκι, τον Ναπολέων Κεφαλόπουλο και τον Γιώργο Μποτσκαριώβ των οποίων οι αθλητές και οι αθλήτριες κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στη διάρκεια της διοργάνωσης στο Μόναχο. Ο Κεφαλόπουλος οδήγησε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην, ο Πομάσκι τον Μίλτο Τεντόγλου στο χρυσό μετάλλιο στο μήκος και ο Μποτσκαριωβ την Ελίνα Τζένγκο στην πρώτη θέση στον ακοντισμό.

Οι τρεις προπονητές θα λάβουν τα βραβεία της ΕΑ, σε ειδική τελετή ή στο πλαίσιο άλλης εκδήλωσης στην Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό επιλέγει να βραβεύσει προπονητές που οι αθλητές και αθλήτριες τους ξεχώρισαν στην κορυφαία διοργάνωση.