Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου περιμένει ένα νέο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στη Φινλανδία

 Runbeat Team   14:28 05-04-2023  

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου περιμένει ένα νέο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στη Φινλανδία


Εκατό μέρες πριν τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου U23 στο Έσπο της Φινλανδίας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρουσιάζει μέσα από ένα αφιέρωμά της τους 10 αθλητές και αθλήτριες που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις στο στάδιο Leppävaara από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου.

Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» της European Athletics βρίσκεται και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ακοντισμού, η Ελίνα Τζένγκο.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Βελιγραδίου και ανερχόμενο αστέρι του ακοντισμού θα διεκδικήσει έναν ακόμη τίτλο στο Έσπο». Μάλιστα επικαλείται δηλώσεις της Τζένγκο που ανέφερε: «Έχω ήδη έναν ευρωπαϊκό τίτλο U20 και έναν τίτλο σε ηλικιωμένους, οπότε θέλω τον τίτλο U23. Έχω δύο πολύ σημαντικούς αγώνες το 2023: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Το δημοσίευμα βάζει και ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο θα μπορούσε η Τζένγκο να σημειώσει και ένα νέο ρεκόρ αγώνων με μία βολή πάνω από τα 65.60μ.

Στη λίστα με τους αθλητές που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις στη Φινλανδία βρίσκονται επίσης η Βρετανίδα Keely Hodgkinson, η οποία θα αγωνιστεί στα 400μ. και όχι στα 800μ. που είναι το αγώνισμά της. Η Yaroslava Mahuchikh από την Ουκρανία, η ποία κυριαρχεί στο ύψος, η Πολωνή πρωταθλήτρια των εμποδίων Pia Skryszowska, ο δισκοβόλος από τη Λιθουανία Mykolas Alekna, ο Γάλλος Sasha Zhoya στα εμπόδια, η Φινλανδή σφυροβόλος, Silja Kosonen,η Φινλανδή επταθλήτρια Saga Vanninen, ο Φινλανδός δεκαθλητής Sander Skotheim και ο Ισραηλινός πρωταθλητής των 200μ. Blessing Afrifah.