Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία θέτει εν αμφιβόλω το Παγκόσμιο κλειστού στίβου

 Runbeat Team   9:32 25-02-2022  

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία θέτει εν αμφιβόλω το Παγκόσμιο κλειστού στίβου


Θέση πήρε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει τη στήριξή της στην Ουκρανία τονίζοντας ότι θα τη στηρίξει όπως μπορεί, ενώ επισημαίνει ότι προς το παρόν δε φαίνεται να επηρεάζει ο πόλεμος τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος βάδην που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μουσκάτ, ούτε του Παγκοσμίου κλειστού στίβου που θα φιλοξενηθεί στη Σερβία. Ωστόσο, κρατά επιφυλακτική στάση τονίζοντας ότι εφόσον οι συνθήκες καταστούν επικίνδυνες ίσως υπάρξουν αλλαγές στις συγκεκριμένες διοργανώσεις…

 

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η World Athletics είναι συγκλονισμένη από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και καταδικάζει τη ρωσική στρατιωτική εισβολή. Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Στίβου Sebastian Coe μίλησε με τον ανώτερο αντιπρόεδρό του Sergey Bubka και την Ουκρανική Ομοσπονδία Στίβου και θα προσφέρει οποιαδήποτε πρακτική υποστήριξη μπορεί να προσφέρει.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό θα επηρεάσει τα σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην που θα διεξαχθεί στο Μουσκάτ ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι. Εάν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες, θα ενημερώσουμε αμέσως όλους τους ενδιαφερόμενους .

Λάβετε υπόψη ότι η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (RusAF) έχει αποκλειστεί από τον Παγκόσμιο Στίβο από το 2015, λόγω παραβιάσεων του ντόπινγκ, και ως εκ τούτου δεν δικαιούται να φιλοξενήσει Παγκόσμιους αγώνες στίβου ή να στείλει ομάδες σε διεθνή πρωταθλήματα».