Η ΓΓΑ ενέκρινε το πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες κλειστού στίβου

 Runbeat Team   13:03 20-01-2021  

Η ΓΓΑ ενέκρινε το πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ για τους αγώνες κλειστού στίβου


Έκκριση πήρε το πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ, για την αγωνιστική δραστηριότητα της χειμερινής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η ομοσπονδία, έχοντας την γνώμη των ειδικών προχώρησε στη συγκρότηση πρωτοκόλλου, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κλειστού στίβου, χωρίς να τους αλλοιώνει.

Με την πανδημία να αλλάζει τα δεδομένα στον αθλητισμό, η φετινή περίοδος θα έχει περιορισμένο εύρος σε σχέση με τους συμμετέχοντες. Η ομοσπονδία ωστόσο στοχεύει στο να εξασφαλίσει τα αγωνιστικά εφόδια στους αθλητές και τις αθλήτριες, που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, τον Φεβρουάριο του 2021, το πρώτο σπουδαίο γεγονός που θα διεξαχθεί έπειτα από τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας ιού covid-19.

Το πρωτόκολλο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις διοργανώσεις καθώς και τα μέτρα, που θα πρέπει να λαμβάνονται με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και την ομαλή ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων κλειστού στίβου για το 2021.