Η κακοτεχνία στο ταρτάν του Σταδίου Ελευθερίας και οι ενέργειες αποκατάστασής του

 Runbeat Team   21:09 10-05-2021  

Η κακοτεχνία στο ταρτάν του Σταδίου Ελευθερίας και οι ενέργειες αποκατάστασής του


Μόλις έξι μήνες μετά τη χρήση του από το κοινό, το ταρτάν του Σταδίου Ελευθερίας παρουσιάζει σημαντικές φθορές ειδικά στη δυτική πλευρά. Η εικόνα είναι σίγουρα απογοητευτική, αλλά όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοικούσα επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Εξάλλου το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί από τον εργολάβο, ο οποίος έχει και την ευθύνη να διορθώσει όποια κακοτεχνία υπάρχει.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου ενημερώνει την αθλητική οικογένεια, τα σωματεία, τους αθλητές και τους αθλούμενους που χρησιμοποιούν το Στάδιο Ελευθερίας, ότι:

•Από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε προβλήματα και δείγματα κακοτεχνιών σε κάποια σημεία του νέου ταρτάν στίβου, τα οποία χρίζουν διόρθωσης από τον Εργολάβο, ενημερώθηκαν εγγράφως ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

•Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ, που είναι οι επιβλέποντες του Έργου έως ότου αυτό να ολοκληρωθεί και να παραληφθεί επίσημα, επελήφθησαν άμεσα και δραστικά. Βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την άμεση αποκατάσταση του ταρτάν.

•Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η ΓΓΑ και ασφαλώς και εμείς ως ΕΑΚΗ, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και είμαστε αποφασισμένοι να απαιτήσουμε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή όσων προβλέπονται στη συμφωνία ανακατασκευής του Σταδίου Ελευθερίας:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ το Έργο, αν το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο. Ένας στίβος χωρίς κακοτεχνίες και προβλήματα, όπως δηλαδή επιθυμούμε και όπως αρμόζει στο Ηράκλειο! Εμπιστευόμαστε την Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει πάρει σαφείς οδηγίες για ένα ασφαλές και σωστά κατασκευασμένο έργο.

Το ανακαινισμένο Στάδιο Ελευθερίας είναι ήδη ένα «στολίδι» για το Ηράκλειο, την Κρήτη, για όλη τη χώρα και την αθλητική οικογένεια και πάνω σε αυτό, δεν χωρά καμία έκπτωση».