Η νέα διαδρομή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας!

 Πάνος Κατσαρός   20:00 09-01-2024  

Η νέα διαδρομή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας!


Γνωστές έγιναν οι νέες διαδρομές του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που θα τεθούν σε ισχύ από την φετινή διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου 2024.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια των 11ων Λιοφιλίων, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, αλλά και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, Δημήτρης Χαλβατζάρας είχε προαναγγείλει τις αλλαγές στην διαδρομή και οι διοργανωτές γνωστοποίησαν επίσημα τι θα ισχύει από φέτος. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε με την πρώτη ματιά, απουσιάζει εντελώς από την διαδρομή η Λεωφόρος Αλεξάνδρας.





Παρακάτω μπορούμε να δούμε αναλυτικά την περιγραφή της νέας διαδρομής στον ημιμαραθώνιο, αλλά και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γνωστοποιηθούν και οι χάρτες των διαδρομών.

Χάρτης & Διαδρομή Ημιμαραθωνίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Εκκίνηση: Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ)

Διαδρομή: Πανεπιστημίου Αιόλου - Σταδίου-Φιλελλήνων - Λ.Αμαλίας - Α.Διάκου - Αρδηττού (ρεύμα καθόδου) - Β.Κωνσταντίνου (ρεύμα ανόδου) - Β.Σοφίας - Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων - Αναστροφή στην Σοφίας Σλιμαν -Μεσογείων - Φειδιππίδου - Β.Σοφίας - Ακαδημίας - Χαλκοκονδύλη - Πατησίων - Αναστροφή στην Κεφαλληνίας - Πατησίων - Αιόλου - Σταδίου - Φιλελλήνων - Λ.Αμαλίας - Α.Διάκου - Αρδηττού (ρευμα καθόδου) - Β.Κωνσταντίνου (ρευμα καθόδου). Ριζάρη - Β.Σοφίας - Ακαδημίας - Ρήγα Φεραίου - Πανεπιστημίου - Λ. Αμαλίας.

Τερματισμός: Λεωφ. Αμαλίας, ΜΑΣ

Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.

 

Χάρτης & Διαδρομή Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΟΠΑΠ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφετηρία: Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Όθωνος, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων.

Διαδρομή: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Σταδίου - Αιόλου - Πατησίων (ρεύμα προς Ομόνοια) - Αναστροφή στην Πιπίνου - Πατησίων - Πανεπιστημίου - Λ.Αμαλίας

Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.