Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακύρωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο του Τεντόγλου λόγω... των παπουτσιών που χρησιμοποίησε!

 Runbeat Team   14:13 15-02-2023  

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ακύρωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο του Τεντόγλου λόγω... των παπουτσιών που χρησιμοποίησε!


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να ακυρώσει το άλμα 8,40μ. του Μίλτου Τεντόγλου από το πρόσφατο meeting του Τορούν που αποτελεί και κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, λόγω των παπουτσιών που χρησιμοποίησε.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξέσπασε με ανάρτησή του στο Instagram λέγοντας ότι είναι άδικη η απόφαση της ομοσπονδίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως αναφέρει ο Έλληνας αθλητής, έχει έγκριση να φορέσει τα συγκεκριμένα παπούτσια, αλλά σε άλλο χρώμα!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου:

«Ώστε η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι κατάλληλα ή όχι για τους αθλητές.

 

Νομίζουν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα δεν είναι καλό, αντιθέτως κάνει τα spikes βαριά και δύσκολο να τρέξεις με αυτά.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8,40 μ. επειδή φόρεσα τα spikes της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο είναι ΟΚ για το άλμα εις μήκος.

Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Τσεκάρατε τα spikes σε παλαιότερα ρεκόρ; Μήπως είχαν λέιζερ;

Νομίζω ότι πρέπει να έχετε ανθρώπους στην ομάδα σας που να διαθέτουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να κάνω το ίδιο άλμα όποτε γουστάρω. Απλώς είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

 

Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια, αλλά σε διαφορετικό χρώμα, που είναι “εγκεκριμένα”.

Παρεμπιπτόντως, είναι ΟΚ να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά όχι ΟΚ να φοράς αυτά τα παπούτσια».