Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ψηφίζει τον Μάρτιο τη συμμετοχή των τρανς γυναικών στους αγώνες

 Runbeat Team   19:43 24-01-2023  

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ψηφίζει τον Μάρτιο τη συμμετοχή των τρανς γυναικών στους αγώνες


Τον ερχόμενο Μάρτιο θα μπει προς ψήφιση από το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η συμμετοχή διεμφυλικών αθλητριών στους αγώνες υψηλού επιπέδου και θα ανακοινώσει και με ποιους όρους θα γίνει αυτό.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε θέλει να κλείσει την πόρτα στις τρανς αθλήτριες, αλλά παράλληλα σκέφτεται να αυστηροποιήσει τους κανόνες με τους οποίους θα μπορούν να αγωνιστούν.

 

Ήδη υπάρχουν κάποιες προτάσεις έτοιμες, οι οποίες θα κατατεθούν προς ψήφιση. Βασικό μέλημα είναι να υπάρχει ένα μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο τεστοστερόνης. Μάλιστα θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το επιτρεπόμενο επίπεδο για δύο χρόνια αντί για ένα έτος που ίσχυε.

Όπως αναφέρει μέλος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, «οι κανονισμοί επιλεξιμότητας των γυναικών θα γίνει με βάση τις επιστημονικές έρευνες που γίνονται τα τελευταία δέκα χρόνια πάνω σε αυτό τον τομέα με στόχο να προστατεύσουμε την κατηγορία των γυναικών και να διατηρήσουμε τη δικαιοσύνη στους αγώνες μας».

Αρκετές είναι, ωστόσο, οι αθλήτριες που αντιδρούν στην απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει το δικαίωμα στις τρανς γυναίκες να αγωνιστούν μαζί τους. Θεωρούν ότι η μυϊκή δύναμη που έχουν από τη φύση τους, το ανάστημά τους, το βάρος τους και γενικά ο σωματότυπός τους, τούς δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Πλέον όλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον Μάρτιο.