Η Παναγιώτα Δόση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αγωνιστικές προκλήσεις του 2024

 Runbeat Team   16:00 05-12-2023  

Η Παναγιώτα Δόση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αγωνιστικές προκλήσεις του 2024


Το 2023 ήταν η χρονιά της Παναγιώτας Δόση. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, αλλά γιατί η γενικότερη αγωνιστική της εικόνα απέπνεε σιγουριά και σταθερότητα.

Η αθλήτρια που γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη με τον πατέρα της, Θοδωρή Δόση, ξεκίνησε με όρεξη τη χρονιά, αλλά και εμπόδια που προκαλούν οι δυσκολίες στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης. «Φέτος η καθημερινότητα μου είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν έχω το Πανεπιστήμιο. Μακάρι ωστόσο να μπορούσα να πω το ίδιο και για τις εγκαταστάσεις. Έχουμε πολύ διάθεση για δουλειά, όμως, δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Φέτος το στρώμα τοποθετήθηκε στο υπόγειο του ΠΑΛΕ νωρίς, αλλά δεν έχουμε στυλοβάτες. Από την άλλη, στο κλειστό των Αμπελοκήπων δεν έχει θέρμανση και είναι επικίνδυνο να τραυματιστώ. Για την ώρα θα παραμείνουμε στη Θεσσαλονίκη με τις συνθήκες που έχουμε. Υπάρχει σκέψη για προετοιμασία κάπου αλλού, σίγουρα όχι στην Κύπρο, όπου δεν υπάρχει κλειστό στάδιο και είναι πιθανό ο καιρός να χαλάσεις».

 

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στην επερχόμενη χειμερινή αγωνιστική περίοδο. «Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει, λόγω των συνθηκών, να κάνω κλειστό στη ζωή μου όπως θα ήθελα. Παρόλα αυτά και φέτος θα κάνω ένα πέρασμα, ώστε να μην χάσω επαφή με τα άλματα, με στόχο τον ανοιχτό στίβο. Δουλεύουμε πολύ και περιμένουμε το καλοκαίρι να φανεί τόσο στην τεχνική, όσο και στη δύναμη».

Η επόμενη χρονιά έχει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις με τους αθλητές και τις αθλήτριες να διεκδικούν τη συμμετοχή και διάκριση τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θεωρώ πως ένας αθλητής πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω πως το 2024 θα είναι μια ωραία στημένη χρονιά. Το ύψος είναι ευρωπαϊκό αγώνισμα και θεωρώ πως οι κορυφαίες αθλήτριες θα είναι παρούσες και στο Ευρωπαϊκό. Παράλληλα θα είναι μια πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κατάλαβα από την περσινή σεζόν είναι πως πρέπει να βασίζεσαι στα δικά σου ποδιά. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες».

Η Δόση είναι ψηλά στο ράνκινγκ τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Θα κινηθώ στρατηγικά σε σχέση με τους αγώνες που θα κάνω τόσο στους αγώνες κλειστού όσο και ανοιχτού. Δε θα μπω σε αγώνες αν δε μου δίνουν κάτι είτε σε επίπεδο αγωνιστικού επιπέδου, είτε βαθμολογίας στο ράνκινγκ», είπε.

Η 23χρονη το 2023 πέτυχε νέο ρεκόρ με άλμα στο 1,91 μ., ενώ με 1,89 μ. στο Ευρωπαϊκό Κ23 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Πηγή: segas.gr