Η προκήρυξη της ημερίδας κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στις 29/01 στον Άγιο Κοσμά

 Runbeat Team   10:01 21-01-2022  

Η προκήρυξη της ημερίδας κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στις 29/01 στον Άγιο Κοσμά


Αποκτά… ζωή ξανά το κλειστό του Αγίου Κοσμά, το οποίο θα φιλοξενήσει την πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ το επόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Το εν λόγω στάδιο είχε να φιλοξενήσει αγώνες από το 2020 όταν και ξεκίνησε η πανδημία του covid19, ενώ η ημερίδα, την οποία διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά αφορά αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές μέχρι την Τρίτη (25/1, 14:00) στο email [email protected]. Την ίδια ημέρα ημερίδα κλειστού στίβου θα γίνει και στο κλειστό του Λαδόπουλου στην Πάτρα. Οι αγώνες αφορούν αθλήτριες και αθλητές όλων των κατηγορών. Οι δηλώσεις θα πρέπει να σταλούν στο email [email protected] μέχρι την Τρίτη (25/1, 14.00). Την ημερίδα κλειστού στην Πάτρα διοργανώνει η ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

Η προκήρυξη για την ημερίδα του Αγίου Κοσμά αναφέρει τα εξής:

"Προπονητική ημερίδα αγωνισμάτων κλειστού στίβου

Ανδρών – γυναικών/Κ20 (ανδρών – γυναικών)/ Κ18 (ανδρών – γυναικών)

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει Προπονητική Ημερίδα Κλειστού Στίβου ανδρών – γυναικών / Κ20 (εφήβων-νεανίδων) / Κ18 (παίδων – κορασίδων), σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Η Προπονητική Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 στο Κλειστό Προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

2. ΗΛΙΚΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-τριες :

ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ: που έχουν γεννηθεί το 2002 & μεγαλύτεροι-ες.

Κ20 (ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ): που έχουν γεννηθεί το 2003 και 2004.

Κ18 (ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ): που έχουν γεννηθεί το 2005 και 2006.

Κ16 (ΑΓΟΡΙΑ - ΚΟΡΙΤΣΙΑ): που έχουν γεννηθεί το 2007 και 2008.

3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Ανδρών: 60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

Γυναικών: 60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

Κ20 (Ανδρών): 60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

Κ20 (Γυναικών):               60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

Κ18 (Ανδρών): 60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

Κ18 (Γυναικών): 60μ., 150μ., 60μ. Εμπ., Άλμα σε Μήκος, Άλμα Τριπλούν, Άλμα σε Ύψος, Άλμα επί Κοντώ, Σφαιροβολία

4. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨH ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ:

Αγώνισμα / Κατηγορία Διαδοχικά ύψη

Άλμα σε Ύψος Κ18 Ανδρών- Κ20 Ανδρών-Ανδρών           Από 1,70μ. έως 1,90μ. ανά 10εκ., έως 2.00μ. ανά 5εκ, έως 2.03μ. ανά 3εκ. και στη συνέχεια ανά 2εκ.

Άλμα σε Ύψος Κ18 Γυναικών- Κ20 Γυναικών -Γυναικών Από 1,40μ. έως 1,60μ. ανά 10εκ., έως 1.72μ. ανά 3εκ από & στη συνέχεια ανά 2εκ.

5. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨH ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ:

Άλμα επί κοντώ Κ18 Ανδρών-Κ20 Ανδρών-Ανδρών         Από 3,40μ. έως 3,80μ. ανά 20εκ., από 3,80μ. έως 4,50μ. ανά 10εκ. & στη συνέχεια ανά 5εκ.

Άλμα επί κοντώ Κ18 Γυναικών- Κ20 Γυναικών-Γυναικών               Από 3,05μ. έως 3,65μ. ανά 20εκ., από 3,65μ. έως 3,95μ. ανά 10εκ. & στη συνέχεια ανά 5εκ.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

6.1 Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

6.2 Κάθε αθλητής/τρια μπορεί να δηλωθεί και να αγωνισθεί ΜΟΝΟ σε ΕΝΑ (1) αγώνισμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν εισήγησης των αρμόδιων Τεχνικών Εθνικών Ομάδων και Συντονιστών αγωνισμάτων του ΣΕΓΑΣ, αθλητές/τριες που ανήκουν στις κατηγορίες του Σχεδιασμού και τις προεθνικές ομάδες μπορούν να λάβουν μέρος και σε δεύτερο αγώνισμα.

6.3 Οι αθλητές – τριες της κατηγορίας των Κ16 (γεννημένοι-ες το 2007) μπορούν να αγωνιστούν ΜΟΝΟ σε ΕΝΑ (1) αγώνισμα, με βάση την κωδικοποίηση του ΣΕΓΑΣ για την κατηγορία Κ18.

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 14:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected], προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ημερίδας. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Στέφανο Ματάκη, στο τηλέφωνο 6946953858.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και των περιορισμών που ισχύουν από τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα από τις δηλώσεις συμμετοχής θα συνταχθούν οι τελικές λίστες συμμετοχής ως εξής:

Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών ανά αγώνισμα, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην ημερίδα.

Για την τελική λίστα συμμετοχής ανά αγώνισμα θα ληφθούν υπόψη:

1. Oι καλύτερες επιδόσεις του 2021, και

2. Ανώτερος αριθμός συμμετοχής ανά αγώνισμα και ανά σύλλογο το 10% των συμμετοχών που αναφέρονται στον ανωτέρω πίνακα.

Σε περίπτωση που ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που αναφέρεται στον ανωτέρω πίνακα δεν συμπληρωθείαπό το 10% της δήλωσης, θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ο/η αμέσως επόμενος/η αθλητής/τρια με την καλύτερη επίδοση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ MAIL ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ή ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ MAILS ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής (Excel).

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να δηλώνεται και ο προπονητής του αθλητή-τριας, προκειμένου να έχει δικαίωμα εισόδου στην εγκατάσταση. Σε περίπτωση που προπονητής δεν είναι δηλωμένος από το Σύλλογο, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση.

8. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 75΄πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και την κάρτα υγείας του αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με το νόμο 4479/2017.

β) Οι αθλητές - τριες που είναι από μετεγγραφή της τελευταίας περιόδου και δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας και ηλικίας και απαραίτητα θεωρημένη την κάρτα υγείας αθλητή.

 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

8. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ - ΤΡΙΑΣ, όπως προβλέπει ο Νόμος.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ. 

9. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ:

10.1 Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και το αντίστοιχο Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων σε Κλειστό Στίβο, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID – 19.

10.2 Με την δήλωση συμμετοχής των Συλλόγων στη διοργάνωση, όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν και δεσμεύονται να ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και τις διαδικασίες του εγκεκριμένου από τη ΓΓΑ Υγειονομικού Πρωτοκόλλου διεξαγωγής Αγώνων Κλειστού Στίβου. Η παραβίαση των κανόνων και των διαδικασιών του Πρωτοκόλλου θα μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της συμμετοχής στη διοργάνωση ή την ακύρωση του αποτελέσματος αθλήτριας-ή ή στην επιβολή κυρώσεων από τον ΣΕΓΑΣ.

Ατομικά όργανα Ρίψεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με την προϋπόθεση ότι θα προσκομιστούν στην Αίθουσα Κλήσεως μία (1) ώρα πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος για έλεγχο και στη συνέχεια να παραδοθούν στον Έφορο του Αγωνίσματος.

10.3 Κανονισμοί διεξαγωγής Ημερίδας

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της WA και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΣΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΙΨΕΙΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 3 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΟΚΤΩ (8) ΠΡΩΤΟΙ – ΕΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 3 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ.

10.4 Επίλυση τεχνικών θεμάτων

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο της Ημερίδας σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

10.5 Επίτευξη Ορίων Πρόκρισης και Συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα σε Διεθνείς Διοργανώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

11. ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ:

Τεχνικοί Υπεύθυνοι της Ημερίδας ορίζονται οι Τεχνικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρύσανθος Καρούζος και Στέφανος Ματάκης,, ο Συντονιστής Αγώνων ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαλβατζάρας καθώς και ο Τεχνικός Υπεύθυνος της εγκατάστασης κ. Γεώργιος Οικονομίδης και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ".