Η προκήρυξη των 9ων Ορεινών Αγώνων Καβουσίου

 Runbeat Team   19:40 01-04-2023  

Η προκήρυξη των 9ων Ορεινών Αγώνων Καβουσίου


Στη δημοσιότητα έδωσαν οι διοργανωτές των Ορεινών Αγώνων Καβουσίου την προκήρυξη των 9ων αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Καβούσι Ιεράπετρας.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 22 Ιουνίου, ενώ θα υπάρχουν και κάποιες δωρεάν προσκλήσεις.

 

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Την Κυριακή 22 του Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας και ώρα 9.30 π.μ οι 9οι ορεινοί αγώνες Καβουσίου.

Οι ΑΓΩΝΕΣ

1 Ορεινός ημιμαραθώνιος 21.5χλμ D +/-1450μ

Με την ονομασία kavousi mountain half marathon

2.ορεινος αγώναςδρόμου 8,7χλμ D+/'510μ

Με την ονομασία avgos trail.

Παιδικοί αγώνες

1.500μ αγώνας για παιδιά δημοτικού

2.1000μ για παιδιά γυμνάσιου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι αγώνες διοργανώνονται από των πολιτιστικό σύλλογο Καβουσίου.

Ο ΤΟΠΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας, ένα από τα ομορφότερα και αρχαιότερα χωριά της ανατολικής Κρήτης όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της.

Βρίσκεται στο φυσικό γεωγραφικό κέντρο του νομού Λασιθίου και στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Θρυπτής. 25 χλμ από τη πόλη του Αγίου Νικολάου, 20 χλμ από την πόλη της Ιεράπετρας και 45 χλμ από την πόλη της Σητείας.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Το Καβούσι βρίσκεται πάνω στον εθνικό δρόμος που οδηγεί στην πόλη της Σητείας. Μπορείτε να έλθετε είτε με δικό σας μέσο ή με λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ στο Καβούσι. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ορεινός ημιμαραθώνιος 21.5χλμ

Ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ

Ο Ορεινόςημιμαραθώνιος των 21.5 χλμ με 1450μ θετική ανάβαση και την ονομασία Kavousi mountain half marathon.

Είναι ένας αγώναςκυκλικής διαδρομής με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο ορεινό τοπίο αξεπέραστης φυσικής ομορφιάςτρέχοντας σε μονοπάτια και καλντερίμια ιδιαίτερα τεχνικά πολλά από τα οποία θα προστεθούν για πρώτη φορά φέτος αφαιρώντας τμήματα αγροτικού χωματόδρομου και ανεβάζοντας την αναλογία μονοπατιού χωματόδρομου στο 85% μονοπάτι και 15% χωματόδρομο. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα  μοναδικά φαράγγια του Χαυγά και του Μέσωνα, τους αγροτικούς οικισμούς της Παναγίας και μέλισσες στην περιοχή της Αύγου, τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς της τράπεζας  και της κάτω Μυλωνιάς. Τους οικισμούς του Τσαμάντης και Δρακαλεύρι στην περιοχή τηςΘρυπτής.Το μικρό αλλά πανέμορφο οροπέδιο λιμνιά. Βυζαντινά ξωκκλήσια, δάση από πρίνους και το μοναδικής ομορφιάς κυπαρισσόδασος στην περιοχή ξαραμπέλα και το μοναδικής ομορφιάς Ε4 με την καταπληκτική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

 Για τις ανάγκες του αγώνα θα υπάρχουν 5 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας εκ των οποίων, ο ένας κεντρικός. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν νερά ισοτονικά, κόκα κόλα, φρούτα,   σνακ αλμύρα και γλυκ, σταφίδες και ξηροί καρποί. Στον κεντρικό σταθμό (Αζοριά) θα υπάρχει και καφές.

Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας αποτελούν ταυτόχρονα και tseck point για τους αθλητές.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Το βασικό πακέτοπεριλαμβάνει

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Βαρύτιμο μετάλλιο πρεσαριστό

Αριθμός συμμετοχής

Υδροδοσία τροφοδοσίαςσε όλους τους σταθμούς και στο χώροτης εκκίνησης και τερματισμού.

Αναμνηστικό  t-shirt

Καπέλο αγώνα με το λογότυπο της διοργάνωσης.

Φωτογράφισηαθλητών σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.

Υγειονομική και ιατρικήκάλυψη

Ενισχυμένο πακέτο

Όλα τα παραπάνω καθώς και αντιανεμικό

ΣΗΜΑΝΣΗ

Για μια ακόμη φορά θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη σήμανση των διαδρομών, η οποία και θα αποτελείται από κατευθυντήριες Πινακίδες. Κορδέλες έργου χρώματος κόκκινο, κατευθυντήριες Πινακίδες, χιλιομετρικές Πινακίδες, καρτελάκια με το σήμα της διοργάνωσης (το γνωστό πλέον λευκό τετράγωνο με την κόκκινη στάμπα) και για πρώτη φορά φέτος σε όλη την διαδρομή σημαιάκια της διοργάνωσης.

Η σήμανση θα είναι πυκνή σε όλη τη διαδρομή (μονοπάτι και αγροτικό χωματόδρομο)

Αν αθλητές σε απόσταση 100 μέτρων δε συναντήσουν οποιοδήποτε από τα παραπάνω είναι εκτός διαδρομής και θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στην πλησιέστερη διασταύρωση.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στον αγώνα θα υπάρχουν έκτος των γενικών κατηγοριών ανδρών και γυναικών

Και ηλικιακές κατηγορίες

1. Γ Α-Γ Γ

2. Α 18-29 Γ18-29

3. Α 30-39 Γ30-39

4. Α 40 -49 Γ 40-49

 5. Α50-59 Γ50-59

 6. Α 60 και άνω

Όλοι οι αθλητές που τερματίσουν θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Οι νικητές της γενικής ανδρών και γυναικών δεν θα είναι θα είναι νικητές σε ηλικιακή

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο της συμμετοχής για τον αγώνα των 21.5 χλμγια το βασικό πακέτο ορίζεται στην τιμή των 15 ευρώ και για το ενισχυμένο πακέτο στη τιμή των 25 ευρώ

Το αντίτιμο της συμμετοχής θα κατατεθεί στην Γραμματεία την ημέρα των αγώνων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άντρες καιγυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους την μέρα του αγώνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών ακόμη και Θάνατο μια και αυτοί γνωρίζουν ότι κινούνται σε ένα περιβάλλονπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Και έχουν διαβάσει και αποδεχτεί του όρους της διοργάνωσης

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές θαγίνονται ηλεκτρονικά σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των εγγράφων που θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΝ 8.7χλμ.

Ώρα εκκίνησης 10π.μ

Ο αγώνας των 8.8χλμ με θετική ανάβαση 510μ και με τηνονομασία avgos trail

Είναι ένα αγώνας κυκλικής διαδρομής με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού που δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο ορεινό τοπίο αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς τρέχοντας. Κινείται στο περισσότερο κομμάτι του αγώνα σε κοινή διαδρομή με τον αγώνα των 21.5 χλμ

Το τοπίο είναι αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς και οι αθλητές μπορούν να θαυμάσουν το φαράγγι του Χαυγά και του Μέσωνα, την κοιλάδα της Αύγου με τους οικισμούς Παναγίας και Μέλισσες. Τα βυζαντινά ξωκκλήσια της περιοχής και καταπληκτικά δάση από πρίνους, την αρχαία μινωική Ελιά του Καβουσίου και μέρος του καλντεριμιού του Ε4.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Για τις ανάγκες των αθλητών υπάρχουν δύο βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας στην περιοχή της Αύγου και του Αζοριά με νερό, ισοτονικά, κόκα κόλα, φρούτα, σνακ αλμύρα και γλυκά, σταφίδες και ξηροί καρποί. Και οι δυο σταθμοί είναι ταυτόχρονα και tseck point για την καταγραφή των αθλητών.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να επιδεικνύουν στους εθελοντές που ευρίσκονται στους σταθμούς γι την καταγραφή.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής είναι η ίδια με την διαδρομή του αγώνα των 21.5χλμ με κατευθυντήριες Πινακίδες χιλιομετρικές Πινακίδες καρτελάκια με το σήμα της διοργάνωσης κορδέλες έργου χρώματος κόκκινο άσπρο καθώς και σημαιάκια με το σήμα του αγώνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Βασικό πακέτο 

Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Βαρύτιμο μετάλλιο πρεσαριστό

Αριθμό συμμετοχής

Υδροδοσίας και σνακ στους σταθμούς και στο χώρο της εκκίνησης και τερματισμού

Αναμνηστικό t-shirt

Καπέλο με το λογότυπο του αγώνα

Φωτογράφιση σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής και στο χώρο της εκκίνησης και του τερματισμού

Υγειονομική κάλυψη τωναθλητών

Ενισχυμένο πακέτο

Περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω καθώς και αντιανεμικό.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στον αγώνα εκτός της γενικής ανδρών και γυναικών θα υπάρχουν και ηλικιακές κατηγορίες.

1. ΓΑ - ΓΓ

2.Α18-39 -Γ18-39

3.Α40-49-Γ 40-49

4.Α 50-59-Γ50-59

5.Α60 και άνω

Όλοι οι αθλητές πού θα τερματίσουν θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο της συμμετοχής για τον αγώνα των 8.8χλμ ορίζεται στο ποσό των 10ευρω για το βασικό πακέτο και στα 20 ευρώ για το ενισχυμένο

Το αντίτιμο της συμμετοχής θα κατατεθεί στην Γραμματεία την ημέρα των αγώνων

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους την μέρα του αγώνα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών ακόμη και Θάνατο καθώς οι αθλητές γνωρίζουν ότι κινούνται σε ένα περιβάλλον που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και έχουν διαβάσει και αποδεχτεί του όρους της διοργάνωσης.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στους αγώνες θα γίνουν ηλεκτρονικά σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των εγγράφων που θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Μεταφορά αθλητών

Η διοργάνωση θα ανακοινώσειπριν το άνοιγμα των εγγράφων εάνθα υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά των αθλητών.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η διοργάνωση θαπροσφέρει δωρεάν συμμετοχή σε αθλητές που θα έρθουν πρώτοι σε επιλεγμένους ορεινούς αγώνες.

Επίσης δωρεάν συμμετοχή θα έχουν οι πρώτοι των 8ων ορεινών αγώνων Καβουσίου τα ονόματα των οποίων και θα ανακοινωθούν στη σελίδατης διοργάνωσης.

Η διαδρομή και των δύο αγώνων θα ανέβει σε ψηφιακή μορφή GPS της επόμενες μέρες στη σελίδα του αγώνα.

Σε όλους τους αθλητές καθώς και στους συνοδούς θα παρατεθεί γεύμα από το πολιτιστικό σύλλογο.

Στους αθλητές για πρώτη φορά φέτος δοθούν δώρα με τοπικά προϊόντα.

Για μια ακόμη φορά τους αγώνες θα καλύψουν εθελοντικά το παράρτημα του ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Αθλητής που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταγραφεί σε κάποιο σταθμό tseck point θα μηδενίζεται. Το ίδιο ισχύει και για αθλητή ή αθλητές που θα κλέψουν στην διαδρομή».