Η πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, θα αγωνιστεί σε πέντε αγώνες IRONMAN για καλό σκοπό

 Runbeat Team   18:23 17-11-2022  

Η πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, θα αγωνιστεί σε πέντε αγώνες IRONMAN για καλό σκοπό


Ένα πολύ όμορφο εγχείρημα ξεκινάει η Μάνια Μπικώφ, πρωταθλήτρια τριάθλου, καθώς θα αγωνιστεί σε πέντε αγώνες IRONMAN με στόχο να στηρίξει κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.  Τα έσοδα που θα συγκεντρώσει αρχής γενομένης από τον αγώνα στο Ισραήλ στις 25 Νοεμβρίου θα δοθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Χανίων, με την ίδια να μεταφέρει πολύ σημαντικά μηνύματα.

 

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

Μόνο αυτό είχα στο μυαλό μου… μόλις διάβασα μια σοκαριστική έρευνα για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα, στα τέλη Αυγούστου,με νούμερα που έκοβαν την ανάσα...

Άνοιξα το ημερολόγιο.. 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, αγώνας Ironman στο Ισραήλ… τι σύμπτωση!

3800μ κολύμβηση -180χλμ ποδηλασία - 42,2χλμ τρέξιμο

Αυτό ήταν... η απόφαση πάρθηκε. 5 αγώνες τριάθλου IRONMAN για τις στέγες κακοποιημένων γυναικών και των ανηλίκων παιδιών τους

Πόσο σπουδαίο έργο προσφέρουν αυτές οι δομές, πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι υπάρχουν… ότι μπορείς να ανοίξεις την πόρτα κ να φύγεις από τον κακοποιητη σου κ να βρεθείς προστατευμένη σε ένα περιβάλλον που θα σε στηρίξει, θα σου προσφέρει στέγη, νιαξιμο, θα σε καθοδηγήσει για όλα τα επόμενα βήματα σου και δεν θα κινδυνεύεις ούτε εσύ ούτε τα παιδιά σου.

 

Όποια γυναίκα έχει πιάσει έστω και μια φορά το πόμολο της εξώπορτας της απεγνωσμένη, με δάκρυα στα μάτια τρέμοντας από τον φόβο, αλλά δεν το γύρισε ποτέ ν ‘ανοίξει καθώς δεν είχε που να πάει... πρέπει να ξέρει...

Να ξέρει που να πάει… που να ζητήσει βοήθεια και ΝΑ ΦΥΓΕΙ.. η βία δεν εξαφανίζεται… μονάχα κλιμακώνεται... να πάρει τα παιδιά της και να απευθυνθεί στη στέγη κακοποιημένων γυναικών στα Χανιά, στο Ηράκλειο… να μη δειλιάσει.

Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του δικού μου αθλητικού εγχειρήματος, να στηρίξω αυτές τις στέγες καλύπτοντας ανάγκες τους μέσα από τους αγώνες αυτούς και κυρίως να κάνω γνωστές αυτές τις δομές, να βοηθήσω στην ενημέρωση και να ενθαρρύνω κάθε γυναίκα που διστάζει να ζητήσει βοήθεια, να το πράξει.

Νοιώθω πως πριν από οτιδήποτε, ολόψυχα επιθυμώ να ευχαριστήσω την εταιρεία Candia κ όλη την οικογένεια Βελιβασακη για την τεράστια χορηγία τους σε προϊόντα ύπνου κ συγκεκριμένα για την δωρεά 25 στρωμάτων στις διαστάσεις που ζητήθηκαν από τον ξενώνα Χανίων. Δεν έχω λόγια για την εκτίμηση μου απέναντι τους, σπουδαίοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ.

Η δράση αυτή ξεκινά, με την αιγίδα του δήμου Χανίων, του δημάρχου Παναγιώτης Σημανδηράκης κ της αντιδημάρχου Eleni Zervoudaki ,

με την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και την τιμητική ένταξη της στις 16ήμερες δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕΠΙΣ Κρήτης και του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών & εδώ να ευχαριστήσω τόσο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτακη Σταυρο για τη στήριξη του στην προώθηση πολιτικών ισότητας των φύλων όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Καμπουράκη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρο της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, Λάμπρο Βαμβακά και φυσικά την ομάδα μας αφού η όλη δράση γίνεται στην αγκαλιά της SaveLife Lifeguard Hellas SAR Volunteer / Εθελοντική ομάδα διάσωσης , μέσω της οποίας μπορείτε να ενισχύσετε, όσοι επιθυμείτε, βοηθώντας στην κάλυψη των εξόδων πραγματοποίησης της δράσης.