Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη»

 Runbeat Team   18:09 14-02-2022  

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη»


Τα διαδικτυακά σεμινάρια για τον κλαστικό αθλητισμό συνεχίζονται στην Ελλάδα. Πριν λίγες ημέρες αρκετοί προπονητές πήραν μέρος στο σεμινάριο με θέμα "Gender Leadership" της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που λόγω της μεγάλης επιτυχίας τους οργανώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.

Στο 3ο σεμινάριο της σειράς που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και θα συνεχιστεί με το δεύτερο μέρος σε 15 μέρες είχε ένα θέμα που κυριαρχεί στις μέρες μας τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη».

Συντονίστριες και Συ-συντονίστριες για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν εναλλάξ η Δρ. Ξένια Αργειτάκη και η Μαριάννα Χαραλάμπους.

 

Στο σεμινάριο αναφέρθηκε η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ηγεσίας, καθώς αυτή μπορεί να βοηθήσει τα αθλητικά στελέχη να προσανατολιστεί στο πολύπλοκο αθλητικό περιβάλλον, να ηγηθεί και να καθοδηγήσει τους άλλους.

Μερικά από τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η αυξημένη ικανότητα ηγεσίας με την εμφάνιση μιας καλά ισορροπημένης προσέγγισης στους ανθρώπους και στη διαχείριση καταστάσεων με επαγγελματικό αντικειμενικό τρόπο. Ακόμα την ικανότητα να αντιμετωπίζουν την πίεση στον αθλητικό χώρο, την δυνατότητα να βλέπουν τα πράγματα καθαρά και να παραμένουν ήρεμοι σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

Αυτό που αφήνει αυτό το σεμινάριο είναι ότι, είναι σημαντικό ως ηγέτες να κατανοήσουμε τις ενέργειες, τις συμπεριφορές, τις λέξεις και τις εκφράσεις και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την προσέγγισή στους αθλητές, τους προπονητές κ.λπ.

Τα σεμινάρια συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο με πιστοποιητικά που θα δοθούν στις συμμετέχουσες από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου