Ικανοποιημένος ο Κωστής Παπαμαρκάκης από την προετοιμασία στην Κύπρο

 Νίκη Μηλιαράκη   10:44 22-11-2022  

Ικανοποιημένος ο Κωστής Παπαμαρκάκης από την προετοιμασία στην Κύπρο


Μετά από τρεις εβδομάδες σκληρής δουλειάς στην Κύπρο, οι σφυροβόλοι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Ιβάν Μενγκλεμπέη επέστρεψαν στη βάση τους, τα Χανιά.

Ο προπονητής τους, Κωστής Παπαμαρκάκης, προσπάθησε στην Κύπρο να θέσει γερές βάσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και δήλωσε ικανοποιημένος στο runbeat.

«Όπως κάθε χρόνο ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας μας γίνεται στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Allegra Gsp sport center στην Λευκωσία. Εκεί βρεθήκαμε για τρεις εβδομάδες με το Χρήστο Φραντζεσκάκη και τον Ιβάν Μενγκλεμπέη και καταφέραμε να βγάλουμε ένα μεγάλο όγκο δουλειάς χωρίς απρόοπτα και τραυματισμούς κι αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για την υπόλοιπη χρονιά που είναι μια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Πρέπει να τονίσω εδώ πως αυτή τη δουλειά που κάναμε είναι αδύνατο να την κάνουμε στα Χανιά για πολλούς λόγους».

 

Εξηγώντας τους λόγος επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι «στα Χανιά δεν έχουμε δυνατότητα διπλών προπονήσεων επειδή ο χώρος που γυμνάζονται τα παιδιά δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι και η απομόνωση που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου καθώς η διαμονή και η διατροφή γίνεται μέσα στο στάδιο και κυριολεκτικά δεν αναλώνονται τα παιδιά με τίποτα άλλο πέρα από την προπόνηση».

Αναφερόμενος δε στους φετινούς στόχους των δύο αθλητών του τόνισε: «Οι στόχοι μας φέτος για τον Χρήστο είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που θα τον φέρει πιο ψηλά από την περσινή 9η θέση στο Όρεγκον. Για τον Ιβάν θέλουμε να συνεχίσει την πετυχημένη περσινή χρονιά και να μπορέσει ν’ αλλάξει επίπεδο και να διεκδικήσει- αν του δοθούν ευκαιρίες αγώνων- την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσω του ράνκινγκ».

Η νέα αγωνιστική χρονιά θα ξεκινήσει φέτος για τους δύο σφυροβόλους του Ελ. Βενιζέλου τον Φεβρουάριο του 2023 με τη συμμετοχή τους στο χειμερινό Κύπελλο ρίψεων το οποίο δεν αποκλείεται να φιλοξενηθεί και τη νέα σεζόν στο Ηράκλειο της Κρήτης όπως στις αρχές του 2022. Η προετοιμασία των αθλητών του Κωστή Παπαμαρκάκη θα συνεχιστεί στα Χανιά ως την Πρωτοχρονιά, οπότε και θα αναχωρήσουν ξανά για την Κύπρο για να πραγματοποιήσουν ένα από τα βασικότερα κομμάτια της προετοιμασίας τους πριν τους αγώνες.