Ικανοποίηση, αλλά και προσδοκία για περισσότερα από τον Αντώνη Μέρλο

 Runbeat Team   15:34 22-01-2024  

Ικανοποίηση, αλλά και προσδοκία για περισσότερα από τον Αντώνη Μέρλο


Ο Αντώνης Μέρλος έχει θέσει ψηλά τον πήχη φέτος και δούλεψε σκληρά γι’ αυτό. Η επίδοσή του στο χθεσινό μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λουξεμβούργο απλά αποτέλεσε επιβράβευση αυτής της δουλειάς. Ο Έλληνας άλτης του ύψους πέρασε τα 2.21μ. και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στη χειμερινή περίοδο.

Δοκίμασε και στα 2.26μ., αφήνοντας το 2.24μ., όμως δεν τα κατάφερε για λίγο. Παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ απόλυτα ικανοποιημένος και θέτει τους επόμενους στόχους του.

 

«Ένιωθα πολύ καλά. Το 2.21 ήταν πολύ ωραίο άλμα κι εκείνη την ώρα θεώρησα πως μπορώ να κάνω και το 2.26μ. και να πετύχω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Η πρώτη μου προσπάθεια στα 2.26μ. ήταν πολύ καλή και εκτιμώ πως χάθηκε γιατί δεν είχα όσο χώρο χρειαζόμουν στη φόρα μου. Γενικά όλα τα άλματα μου ήταν καλά. Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό να βλέπεις τον πήχη σε μεγάλα ύψη σου δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», είπε αρχικά ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου και συμπλήρωσε. «Για εμένα ήταν στην ουσία ο πρώτος μου αγώνας στη χρονιά. Ακόμη δε νιώθω καλά το σώμα μου. Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου, καθώς θέλω να στρώσω ορισμένα ακόμη πράγματα και να κάνω περισσότερα προπονητικά άλματα. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στη Σουηδία».

Ο Μέρλος στοχεύει στη σταθερότητα σε άλματα στο ατομικό του 2.24 μ., που θα του δώσουν το δικαίωμα να διεκδικεί την παρουσία στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Το άλμα του Μέρλου στα 2,21 μ. στον αγώνα της Κυριακής