Ικανοποίηση των προπονητών για το ΟΑΚΑ που αλλάζει

 Runbeat Team   16:34 21-12-2023  

Ικανοποίηση των προπονητών για το ΟΑΚΑ που αλλάζει


Οι δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση περί ριζικής ανακαίνισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του κλασικού αθλητισμού στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών γίνονται πράξη.

Στο κλειστό προπονητήριο γίνεται πραγματικά οργασμός εργασιών και μάλιστα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς χάρη και στις προσπάθειες της διοίκησης του ΟΑΚΑ, και συγκεκριμένα της προέδρου Γεωργίας Φυρίγου-Κονσόλο, του συντονιστή γενικού διευθυντή Κωνσταντίνου Χαλιορή και του γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργου Κασναφέρη, οι οποίοι ενεργούν υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει ταχύτατα η στεγανοποίηση, οι εργασίες για τη βελτίωση της θέρμανσης και του χώρου ρίψεων, έχουν βαφτεί και αλλαχθεί υλικά στους βοηθητικούς χώρους, έχει ενισχυθεί ο φωτισμός, ενώ προχωρά και η αντικατάσταση των στρωμάτων του άλματος εις ύψους και του επί κοντώ, που έχει επιχορηγήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και προχώρησαν έπειτα από την πρωτοβουλία και την υπόδειξη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

 

Σύσσωμοι οι προπονητές του ΟΑΚΑ, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αναβάθμιση του χώρου όπου μοχθούν καθημερινά για να προπονήσουν τους πρωταθλητές μας και να αναδείξουν την επόμενη γενιά του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

«Όταν συνάντησα τον κ. Βρούτση σε μία από τις πρώτες επισκέψεις του στο χώρο, του ανέφερα πόσο σημαντικό ήταν να προχωρήσει η στεγανοποίηση και το βάψιμο. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, ο χώρος βάφτηκε, καθαρίστηκε και στεγανοποιήθηκε. Έχει αλλάξει η ψυχολογία των αθλητών μας στην προπόνηση. Ήλπιζα το προπονητήριο να γίνει όπως παλιά, αλλά έγινε ακόμα καλύτερο», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής των αλμάτων, Δημήτρης Βασιλικός.

Ο συνεργάτης προπονητής των αλμάτων, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος συμπλήρωσε ότι ελπίζει «η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε να αποκτήσει ο ελληνικός στίβος τις εγκαταστάσεις που πραγματικά αξίζει».

Παρών στο ΟΑΚΑ είναι αυτές τις μέρες και ο συνεργάτης προπονητής του ΣΕΓΑΣ, Παύλος Σκορδίλης από την Κέρκυρα.

Ικανοποίηση των προπονητών για το ΟΑΚΑ που αλλάζει runbeat.gr

«Η παρουσία μας εδώ συνέπεσε με τις εργασίες και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε το προπονητήριο να αποκτά την παλιά του αίγλη. Ελπίζουμε να συνεχιστούν τα έργα και στην περιφέρεια».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι είχε ο ίδιος συνάντηση με τον κ. Βρούτση στο Υπουργείο, όπου πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσουν τα έργα και στους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους:

«Το ΟΑΚΑ γίνεται όμορφο, ζεστό και φωτεινό, ενώ σύντομα θα προστεθούν και δύο σάουνες. Αυτές οι συνθήκες διευκολύνουν τον τρόπο δουλειάς μας για να φτάσουμε σε υψηλές επιδόσεις.

Ικανοποίηση των προπονητών για το ΟΑΚΑ που αλλάζει runbeat.gr

Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι τα έργα σε όλα τα στάδια πλέον θα γίνονται με τις προδιαγραφές της διεθνούς ομοσπονδίας, έτσι ώστε να παίρνουν πιστοποίηση.

Την άνοιξη θα αντικατασταθεί ο ελαστικός τάπητας στο Κ1, θα μπει περίφραξη και θα τοποθετηθεί κερκίδα. Παράλληλα, προχωρά η έρευνα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος έτσι ώστε να στηθεί ξανά προπονητήριο ρίψεων, στο οποίο θα μπορούν να γίνονται και αγώνες. Στο τέλος της χρονιάς περιμένουμε να είναι έτοιμη και η Παιανία.

Ικανοποίηση των προπονητών για το ΟΑΚΑ που αλλάζει runbeat.gr

Ευχαριστούμε επίσης την κ. Φυρίγου-Κονσόλο, τον κ. Χαλιορή και τον κ. Κασναφέρη, οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά και αναζητούν τα καλύτερα υλικά για να αντέξουν οι προσθήκες και οι βελτιώσεις σε βάθος χρόνου».

Ο συντονιστής του τομέα ρίψεων, Χρήστος Παπαδόπουλος συμπληρώνει ότι υπάρχει δέσμευση από τον κ. Κασναφέρη, ώστε «ο χώρος ρίψεων στο κλειστό προπονητήριο να γίνει ακόμα καλύτερος από πριν».

Πολύ σημαντικά, για το πώς αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση τον κλασικό αθλητισμό είναι και τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή του επί κοντώ, Χάρη Καραλή:

«Ευχαριστήσαμε τον κ. Βρούτση για όσα έχει προσφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του και προς τιμήν του απάντησε πώς ό,τι γίνεται αποτελεί καθήκον του προς τα παιδιά μας».

Είθε όλα αυτά τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που έχει λάβει ο χώρος του κλασικού αθλητισμού σε αυτούς τους πρώτους μήνες της παρουσίας του κ. Βρούτση στο Υπουργείο, να έχουν ανάλογη συνέχεια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ξανά ένα ιδανικό και ασφαλές περιβάλλον άθλησης για όλους.

Πηγή: segas.gr