Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Σταμούλης και Κάσσου με ρεκόρ στον αγώνα 5 χιλιομέτρων!

 Runbeat Team   12:21 20-03-2022  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές Σταμούλης και Κάσσου με ρεκόρ στον αγώνα 5 χιλιομέτρων!


Ο Γιώργος Σταμούλης και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές του αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε στο πλαίσιο του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής σε άνδρες και γυναίκες.].

Ο Σταμούλης αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον αγώνα των 5χλμ. Ο αθλητής που τερμάτισε με χρόνο 15.23 βελτιώνοντας όχι μόνο την περυσινή του επίδοση στον ίδιο αγώνα (15.46), αλλά πετυχαίνοντας και ρεκόρ αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 15.30 και το είχε πετύχει ο Χρήστος Καλλίας το 2017.

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Διεκδίκησα και πάλι τον τίτλο. Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από πέρυσι. Βελτίωσα το προσωπικό μου ρεκόρ και τώρα επικεντρώνομαι στον ανοικτό στίβο μαζί με τον προπονητή μου».

 

Ο Σταμούλης έφτασε στη νίκη με σχετική άνεση, τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 15:23, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον γεννημένο το 2006 Αμερικανό Sebastian Thomsen Wikenczy με 16:03. Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σούκουλης με επίδοση 16:06.

Από τις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Μαρία Κάσσου με χρόνο 17:55, επίδοση πουο επίσης αποτελεί ρεκόρ αγώνα. Την δεύτερη πήρε η Ντενίσα Μπάλλα με 18:05. Τρίτη βρέθηκε η Ζωή Ανδρικοπούλου με 19:08.

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχω τρέξει έναν αγώνα 5 χλμ στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο. Έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα φέτος, μέχρι στιγμής. Η χρονιά ξεκίνησε με μια πολύ καλή εμφάνιση στην ημερίδα κλειστού, όπου έκανα ατομικό ρεκόρ, συνεχίστηκε με νίκη στον ανώμαλο δρόμο στα 10 χλμ και το αποκορύφωμα ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, αλλά και το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 3 χλμ κλειστού. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα δεν ήταν ευνοϊκές και δυσκολεύτηκα αρκετά, αλλά μας ενθάρρυνε η παρουσία του κόσμου», δήλωσε μετά τον αγώνα η Κάσσου.

 

Από τις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Μαρία Κάσσου με χρόνο 17:55, ενώ την δεύτερη πήρε η Ντενίσα Μπάλλα με 18:05. Τρίτη βρέθηκε η Ζωή Ανδρικοπούλου με 19:08.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ο Ημιμαραθώνιος, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο και την Κατερίνα Ασημακοπούλου να κατακτούν το πρωτάθλημα Ελλάδος και με τον Ρουμάνο Alexandru Corneschi να τερματίζει στην πρώτη θέση.