Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο ο Καραΐσκος – Νικητής ο Corneschi με ρεκόρ διαδρομης

 Runbeat Team   9:43 20-03-2022  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο ο Καραΐσκος – Νικητής ο Corneschi με ρεκόρ διαδρομης


Με αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με κρύο και χιονόπτωση, αλλά και μεγάλη επιτυχία και με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 10ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο να παίρνει τη νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τον Ρουμάνο Alexandru Corneschi επικρατεί στον αγώνα.

 

Οι δύο πρώτοι δρομείς σημείωσαν ρεκόρ διαδρομής, με τον Corneschi να τερματίζει σε 1:07:26 και τον Καραΐσκο να τερματίζει σε 1:07:45 και να βελτιώνουν το 1:08.04 που είχε από το 2019 ο ίδιος ο Καραΐσκος. Καραΐσκος και Corneschi πήραν προβάδισμα από πολύ νωρίς στον αγώνα, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν, δείχνοντας ότι ένας από τους δύο θα είναι ο νικητής από τα πρώτα χιλιόμετρα.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο ο Καραΐσκος – Νικητής ο Corneschi με ρεκόρ διαδρομης runbeat.gr

Στη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Δημήτρης Τσάκαλος με 1:09:20 και τρίτος στο Πανελλήνιο, αλλά τέταρτος στον αγώνα ο Γιώργος Καλαπόδης με χρόνο 1:09:32. Ο Γιάννης Ζερβάκης πήρε την πέμπτη θέση με χρόνο 1:10:46, ο Λάμπρος Μαλτέζος την έκτη με 1:10:51 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης την έβδομη με 1:11:19.


Όγδοος τερμάτισε ο Παναγιώτης Καρούτζος με χρόνο 1:11:58, ενώ την ένατη θέση κατέκτησε ο Κυριάκος Μπέης με 1:12:23. Δέκατος βρέθηκε ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 1:12:37.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Ημιμαραθώνιο η Κ. Ασημακοπούλου!

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου είναι η νικήτρια του 10ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, κατακτώντας παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στον ημιμαραθώνιο.

 

Η Ελληνίδα δρομέας βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα για πολλά χιλιόμετρα του αγώνα, σταμάτησε λόγω ενός πόνου που ένιωσε στην κοιλιά για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει πιο δυνατή και να πάρει τη νίκη στον αγώνα με χρόνο 1:19:42.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε στις γυναίκες η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου με χρόνο 1:20:03, πραγματοποιώντας μία πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση και καταφέρνοντας να «πιέσει» την Ασημακοπούλου σε πολλά σημεία του αγώνα.

Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Ρία Μιχαλά με χρόνο 1:22:57.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ημιμαραθωνίου.