Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Τα μπλοκ εκκίνησης, η διαδρομή και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δρομείς

 Runbeat Team   11:55 07-09-2021  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Τα μπλοκ εκκίνησης, η διαδρομή και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δρομείς


Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας έκαναν γνωστές όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα μπλοκ εκκίνησης, τη διαδρομή, αλλά και τις συμμετοχές του αγώνα. Διαβάστε τι αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του “Athens Half Marathon”:

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/νες το 2003 και μεγαλύτεροι).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Εκκίνηση: Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ), Αμαλίας - Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Πλατεία Συντάγματος – Αμαλίας (δεξιά) – Κόμβος Αμαλίας/Όλγας – πέρασμα στο ανοδικό ρεύμα της Αμαλίας (πλευρά Πύλης Αδριανού) – Αθ. Διάκου (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Καλιρρόης/Βουλιαγμένης/Αρδηττού – Αρδηττού (αριστερά εσωτερικά) - Κόμβος Όλγας/Βασ. Κωνσταντίνου – συνέχεια ευθεία στη Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερική πλευρά Φωκιανού) – πέρασμα δεξιά στο ανοδικό ρεύμα της Βασ.Κωνσταντίνου στην Ερατοσθένους – Λ. Βασ. Σοφίας (εξωτερικά) – Μεσογείων (δεξιά) – Φειδιππίδου (αριστερά) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Αλεξάνδρας (δεξιά εξωτερικά) – Κόμβος Αλεξάνδρας/Πατησίων – Πατησίων (δεξιά, πλευρά Κυψέλης) – αναστροφή στην Κεφαλληνίας – Πατησίων (πλευρά Σεπολίων) – Μάρνης (δεξιά) – 3ης Σεπτεμβρίου (αριστερά) – Ομόνοια – Πανεπιστημίου (αριστερά) - Πατησίων (αριστερά προς Πατήσια, αντίθετα στην κυκλοφορία) – πέρασμα στο ρεύμα προς Πατήσια (εσωτερικά) στη Χαλκοκονδύλη – Αλεξάνδρας (δεξιά, εσωτερικά στην Πλατεία Αιγύπτου) – Αλεξάνδρας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ (δεξιά, στη μεσαία όδευση) – Βασ. Σοφίας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Γεωργίου (δεξιά) – Ρηγίλλης (δεξιά) – Βασ. Σοφίας (αριστερά – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαλκοκονδύλη - Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Τερματισμός: Αμαλίας, ΜΑΣ

Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λεωφ. Αμαλίας (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), ερχόμενοι από Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς Αμαλίας.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ                                                                                                                 

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

- Τον αριθμό και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

- Την πλαστική σακούλα για τα ρούχα, με τον αριθμό κολλημένο πάνω της

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον πλαστικό σάκο που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από το Κέντρο Εγγραφών & Διανομής Υλικού στo ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Πειραιώς 160 & Πέτρου Ράλλη, 118 54 Αθήνα) και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 - 20.00

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 - 20.00

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021: 10.00 – 20.00

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών πατήστε εδώ.

Ο πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση σε συγκεκριμένη - οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στην αλέα του Ζαππείου.

 

Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη θέση, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να διαφαίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα.

Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα μισή ώρα το αργότερο πριν από την ώρα της εκκίνησης του δικού τους block εκκίνησης. Προσοχή, από τις 05:30 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λεωφ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05:00.

Η Ο.Ε. προτείνει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους και τους χώρους συνάθροισής τους πριν την εκκίνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που θα αποσταλούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες την τελευταία εβδομάδα πριν τον Αγώνα.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λεωφ. Αμαλίας, πίσω από την οριοθετημένη περιοχή της εκκίνησης προς τη Λεωφ. Όλγας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. 

Θα δοθούν διαδοχικά οκτώ εκκινήσεις με το σύστημα «εκκίνηση κατά κύματα» (wave start).

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε οκτώ (8) blocks.

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

Πιο αναλυτικά:

Προσοχή: Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων:

Ημιμαραθώνιος Αθήνας - Παρεχόμενες υπηρεσίες

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος ολοκληρώνεται στις 11:00, 3 ώρες μετά την εκκίνηση του τελευταίου δρομέα (συμπεριλαμβάνεται η χρονοκαθυστέρηση από το πέρασμα των τελευταίων δρομέων από τη γραμμή εκκίνησης). 

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών), τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του στο πεζοδρόμιο. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και ασφαλείας στην επερχόμενη κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Παρακαλούμε, οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.

 

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, και

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

Σε όλα τα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, που παρέχεται από τον οδηγό του οχήματος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Μετά τις αναγραφόμενες ώρες διέλευσης τελευταίων αθλητών από τους Σταθμούς εντός χρονικού ορίου η Τροχαία Αθήνας θα παραδίδει σταδιακά την αγωνιστική διαδρομή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό και στο προπορευόμενο όχημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στην Εκκίνηση - Τερματισμό και στο 10ο χλμ. θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Επίσης σταθμοί ελέγχου με τάπητες θα υπάρχουν στα απόμακρα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής των 21,1 χλμ, όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό, στο 10 χλμ, καθώς και στις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα αναγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου του Ημιμαραθωνίου καθώς και την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν στο θώρακα τον αριθμό με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών. Ο αριθμός θα πρέπει να είναι συνεχώς εμφανής και να μην επικαλύπτεται από οτιδήποτε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

 Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. 

Στην έξοδο από το χώρο τερματισμού παρέχονται στους αθλητές νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους προς την είσοδο του Ζαππείου από την οδό Αμαλίας.

Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή που τους παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων η υπηρεσία αυτή δεν παρέχεται.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Χρηματικά Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν επιτυχώς τον αγώνα απονέμεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Ο.Ε. συνεργάζεται με επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο, από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό.