Ημιμαραθώνιος Βερολίνου: Απόλυτη κυριαρχία των Κενυατών – νικητές Kipkoech και Jepkosgei

 Runbeat Team   11:17 22-08-2021  

Ημιμαραθώνιος Βερολίνου: Απόλυτη κυριαρχία των Κενυατών – νικητές Kipkoech και Jepkosgei


O πρώτος μεγάλος μαζικός αγώνας της Γερμανίας μετά την αρχή της πανδημίας ολοκληρώθηκε, με αρκετούς κορυφαίους δρομείς να λαμβάνουν μέρος. Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου έγινε κάτω από πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με σκοπό να αποφευχθεί η διασπορά.

 

Στον αγώνα έλαβαν μέρος πάνω από 20.000 δρομείς, με τον Felix Kipkoech να αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα των ανδρών. Ο νεαρός Κενυάτης σημείωσε χρόνο 58:57, πραγματοποιώντας προσωπικό ρεκόρ, καθώς ο καλύτερος χρόνος που είχε μέχρι σήμερα ήταν 59:35 από τον ημιμαραθώνιο στη Σιένα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Josphat Tanui με χρόνο 59:40 και τρίτος ο Philemon Kiplimo με 59:54. Η κυριαρχία της Κένυας ήταν απόλυτη σε άνδρες και γυναίκες, καθώς οι πρώτοι 5 από τον ημιμαραθώνιο των ανδρών είναι Κενυάτες, ενώ στον αντίστοιχο των γυναικών οι πρώτες τρεις ήταν επίσης Κενυάτισσες.

 

Η Joyciline Jepkosgei πήρε τη νίκη στις γυναίκες με 1:05:16, με την Nancy Jelagat Meto να μένει λίγο πίσω στα τελευταία μέτρα με 1:05:21 και την Valary Aiyabei να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με χρόνο 1:07:32. Aξίζει να αναφερθεί πως η Jepkosgei εκτός από τη νίκη της κατάφερε να σημειώσει και μία ιστορική επίδοση, καθώς έκανε νέο ρεκόρ κούρσας, ξεπερνώντας την κορυφαία Sifan Hassan που είχε κάνει 1:05:45 το 2019. Η ίδια τόνισε μετά τον αγώνα ότι χρησιμοποίησε τον ημιμαραθώνιο στη Γερμανία ως προετοιμασία για τον μαραθώνιο στο Βερολίνο.

Δείτε τους πρώτους 10 σε άνδρες και γυναίκες: