Ιρακινή προπονήτρια αποκλείστηκε δια βίου γιατί έδωσε απαγορευμένες ουσίες σε αθλήτριά της, χωρίς εκείνη να το ξέρει

 Runbeat Team   17:26 26-02-2023  

Ιρακινή προπονήτρια αποκλείστηκε δια βίου γιατί έδωσε απαγορευμένες ουσίες σε αθλήτριά της, χωρίς εκείνη να το ξέρει


Η Ιρακινή προπονήτρια σπριντ Karokh Salih Mohammed αποκλείστηκε δια βίου από τον αθλητισμό καθώς έδωσε σε αθλήτριά της απαγορευμένες ουσίες, δίχως εκείνη να το γνωρίζει. Πιο συγκεκριμένα, η ποινή ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ισχύει από τις 16 Νοεμβρίου 2022.

Η αθλήτριά της είναι η Danah Hussein, που έχει λάβει δύο φορές μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι 8 φορές πρωταθλήτρια Ιράκ και έχει στην κατοχή της τα Εθνικά ρεκόρ στα 100 (11.24) και στα 200 μέτρα (22.51). Η Hussein ήταν επίσης η σημαιοφόρος της χώρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

 

Η Karokh Salih Mohammed χορήγησε στανοζολόλη και κλενβουτερόλη στην αθλήτριά της δίχως να πάρει την άδειά της και χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, με την Hussein να βγαίνει θετική σε anti-doping έλεγχο εκτός διοργανώσεων στις 17 Ιουνίου 2021. Είχε καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της, λόγω της υπόθεσης doping.

Η Mohammed έδωσε τα χάπια στην αθλήτριά της μέσα σε ένα κουτί Βιταμίνης C, λέγοντάς της ότι ήταν κάτι που θα την βοηθούσε να χαλαρώσει και να απαλύνει τον πόνο. Όπως επίσης αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η προπονήτρια έδινε στην Hussein τις συγκεκριμένες ουσίες για πάνω από δύο χρόνια, δίχως εκείνη να το γνωρίζει.