Ιστορική απόφαση: Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης το 2024

 Runbeat Team   10:18 19-10-2023  

Ιστορική απόφαση: Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης το 2024


Σε μία ιστορική απόφαση προχώρησε χθες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου καθώς ενέκρινε ομόφωνα την απονομή χρηματικών επάθλων σε όσους αθλητές και όσες αθλήτριες διακριθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το 2024 στη Ρώμη.

Η μορφή και η δομή των μπόνους θα αποκαλυφθούν αργότερα, αλλά αυτή είναι μια απόφαση ορόσημο για τον Ευρωπαϊκό Στίβο, καθώς θα είναι η πρώτη φορά από τότε που διεξήχθη πρώτη φορά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1934 που θα υπάρχουν οικονομικές ανταμοιβές για τους αγωνιζόμενους.

Ενθουσιασμένος από την εξέλιξη δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Dobromir Karamarinov, μετά την απόφαση που πήρε το συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στο Βίλνους.

 

«Η προσφορά ειδικών μπόνους θα δώσει περαιτέρω κίνητρα στους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης που θα αγωνιστούν στη Ρώμη το επόμενο καλοκαίρι, αλλά προσθέτει επίσης ένα επιπλέον σημείο ενδιαφέροντος για τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης».

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του 2025 θα διεξαχθεί στο Μπατούμι της Γεωργίας το διάστημα 21-25 Οκτωβρίου, όπου θα γίνουν και οι απονομές των κορυφαίων της χρονιάς.