Jacob Kiplimo: Παγκόσμιος πρωταθλητής ανωμάλου δρόμου κόντρα σε Cheptegei και Kamworor (Vid)

 Runbeat Team   16:08 18-02-2023  

Jacob Kiplimo: Παγκόσμιος πρωταθλητής ανωμάλου δρόμου κόντρα σε Cheptegei και Kamworor (Vid)


Ο Jacob Kiplimo ήταν ο μεγάλος νικητής του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου που έγινε σήμερα στο Μπάθερστ της Αυστραλίας, καταφέρνοντας να επικρατήσει των Cheptegei, Kamworor και Aregawi.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στον αγώνα, οι αθλητές έκαναν τη δική τους προσπάθεια προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από τα πρώτα χιλιόμετρα. Ο Joshua Cheptegei προσπάθησε να υπερασπιστεί τον τίτλο του ανεβάζοντας τον ρυθμό σε αρκετά σημεία του αγώνα μαζί με τους Kamworor, Ebenyo, Aregawi και Kwizera. Όσο η θερμοκρασία έπεφτε, τόσο ο αγώνας… ανέβαζε θερμοκρασία με τους αθλητές στις πρώτες θέσεις να προσπαθούν να διατηρήσουν τον ρυθμό τους.

 

Στον τελευταίο γύρο ο Kiplimo απέκτησε διαφορά λίγων δευτερολέπτων, την εκμεταλλεύτηκε και πήρε τη νίκη με χρόνο 29:17, ξεπερνώντας αρκετούς εξαιρετικούς αθλητές για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε με χρόνο 29:26 ο Αιθίοπας Berihu Aregawi, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Joshua Cheptegei που τερμάτισε σε 29:37.